To je to što me zanima!

Helikopter sa "zrakom smrti": Amerikanci imaju novu igračku

Američka vojska sada je odlučila laser ugraditi i na helikopter kako bi vidjeli mogu li njime lako gađati udaljene mete. Ranije su lasere isprobali na brodovima, avionima i oklopnjacima
Vidi originalni članak

Laseri nam možda još djeluju kao oružja koja su primjerenija Ratovima zvijeda nego stvarnost, ali nakon raznih testova, sada su ga isprobali i na jednom od najpoznatijih američkih helikoptera - Apacheju. 

Američka vojska s kompanijom Raytheon je spojila laser na Apache AH-64 kako bi gađali mete usred poligona u Novom Meksiku. Ovo je bilo prvi put da je 'potpuno integrirani sustav' pronašao i pogodio metu s letjelice s rotorima i to u raznim režimima letenja, visnama i brzinama, poručili su iz Raytheona. 

Nisu otkrili što je bila meta koju su gađali, ali navode da je laser fokusirao energiju s udaljenosti od 1,4 kilometara. Snimka koju su objavili s testiranja oružja otkriva laser koji izgleda poput torpeda s kuglom, no ne vidimo samo uništavanje mete. 

Vojska je ovim testiranjem htjela vidjeti kako laser radi uz vibracije helikoptera i prašinu, a svi podaci će poslužiti da se usavrši oružje.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • ZelenaHrvatska 30.06.2017.

    Ameri su obične picke sto se tiče ratova u posljednih recimo 18g,od napada na Irak,pa napad na Afganistan i sada se uvlače i u Siriju u koju ih nije nitko zvao, ove napadnute države ili nisu imale vojno zrakoplovstvo,a sto su imali to su bili Ruski zrakoplovi 2 ili 3 generacije,koje nisu pretstavljali nikakvu mogućnost da pokušaju obranit svoj zračni prostor,da bi nakon toga ameri zabrijali da njihovo zrakoplovstvo je najbolje na svijetu,Srbi su im pokazali sasv drugu sliku njihove umišljenosti i to na najmoguc način, srušili su im F 117 za koji su ovi mislili da je to nemoguce! Ako su takve face zašto ne napadnu neku zemlju koja ima borbene zrakoplove i dobar protuzračni sustav,zato st nemaju muda i ne žele da se njihovi F22 i F35 nebi skupljali u dijelovima ! Rusi kakvo god mišljenje imali o nja(ne volim ih radi Srba) imali, pokazali su cijelom svijetu kako se bori protiv Isila, u par mjeseci od kada su počeli pomagati Assadu, učinili su vise protiv Isila nego ameri i njihovi saveznici u godinu i pol! Ne znam kada su pičke američke pokušale napasti neku držav koja ima funkcijalno zrakoplovstvo i solidan PZO! Nikad jer znaju da bi loše prosli

  • Žuti 24 28.06.2017.

    Taj spremnik na zrakomlatu je kompromirana USA demokracija,spremna da se podjeli na bliskom istoku.

  • www.frankoli967@e-mail.com 28.06.2017.

    Svaka cast svijet se unaprijedio to ce nam mnogo pomoci!Mase su odusevljene imat ce nas cime gadjat.Hitlerove tvornice smrti nigdar nebo prestale delati...zig heil..

Komentiraj...
Vidi sve komentare