To je to što me zanima!

Hoće li Fiat vratiti Lanciju u život kao što planira Alfu?

Alfa Romeo i Lancia već duže vrijeme propadaju pa više nisu ni sjena slavnih brandova kakvi su bili nekoć. I dok za Alfu postoji plan oživljavanja, Lancia čeka
Vidi originalni članak

Lancia je nekoć bila izuzetno cijenjena, prestižna marka poznata po uspješnom spoju stila i sporta, elegancije i dinamičnih voznih svojstava. Neki kultni modeli poput Bete, Delte, Fulvije ili Zagata ostavili su dubok trag u povijesti automobila.

Osim toga poznati su po mnogim inovacijama - Theta je bio prvi automobil u Europi opremljen električnim sustavom, Lambda je bio prvi automobil s monocoque karoserijom, Ardea prvi cestovni auto s mjenjačem s pet brzina, a Aurelia prvi serijski automobil s V6 motorom.

No danas je to zapostavljen i zaboravljen brand koji preživljava na samoj margini s tek par modela. I dok za Alfa Romeo u FCA imaju velike planove, naročito na američkom tržištu, Lanciju do nedavno nije nitko spominjao.

No na autoportalu Autoedizione prenose članak lokalnih novina koje pišu kako će agonija Lancie trajati još kratko, te da očekuju oživljavanje ove nekoć slavne marke.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • BrunoLavrić 06.08.2014.

    Fiat nije neki brend,ali zato lancia i alfa romeo su imali najlipša stara auta a alfa još ima.Možda kad bi lancia delta integrale oživila lancia bi bila u usponu jer je to jedan od najlipših auta u svitu.

  • 31.07.2014.

    steta auta

  • brazzer 21.07.2014.

    Piše se okolo da je kupnji cjelokupnog FIAT-a najbliže OPEL pod pokroviteljstvom GM-a. Vec dugo vremena skupa motore i mjenjace razvijaju, a sada rade zajedno i na razvoju elektro motora, odnsono kompletne tehnologije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare