To je to što me zanima!

Hoće li pošumljavanje i eko poljoprivreda ohladiti planet?

Smanjivanje emisija stakleničkih plinova možda neće biti dovoljno za sprečavanje klimatske katastrofe. Nadu daje geoinženjering koji može pomoći u kontroli klime
Vidi originalni članak

Smanjivanje emisija stakleničkih plinova možda neće biti dovoljno za sprečavanje klimatske katastrofe. Upravo je to razlog zbog kojeg znanstvenici sada razmatraju geoinženjering koji bi možda mogao pomoći u kontroli klime na Zemlji. Riječ je o tehnici koja uključuje ponovno pošumljavanje i poticanje organske poljoprivrede bez upotrebe pesticida i velikih količina mineralnih gnojiva. 

Osim toga, oceani bi mogli biti obogaćeni željezom kako bi se potaknuo rast organizama koji apsorbiraju CO2. Predviđa se i "usisavanje" ugljičnog dioksida iz zraka i njegovo prebacivanje pod zemlju, piše Science World Report

- Koncentracije CO2 neprestano rastu i to nas zabrinjava. Cijena klimatskih promjena uistinu je visoka i zbog toga ćemo možda morati intervenirati u klimu kako bi izbjegli katastrofu koja bi mogla utjecati na cijeli planet poput topljenja leda na Antarktiku.

Dio znanstvenika ipak upozorava da predložene metode moraju proći dodatne provjere jer obogaćivanje oceana željezom moglo bi prouzročiti više štete nego koristi.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Mošsimislit 12.02.2015.

    Može,ajmo se svi bacit u eko govedarstvo,to je prava stvar da spasimo planetu!

  • Babaluji x 12.02.2015.

    e koliko se samo šuma ruši , a slabo se pošumljiva , i to kaj se pošumi treba recimo hrastu sto godina da naraste velik i debeo !

  • wisefool 12.02.2015.

    Jel u taj geoinžinjering upotrebljavaju i chemtrailse?

Komentiraj...
Vidi sve komentare