To je to što me zanima!

Holodek iz Zvjezdanih staza odlučili pretvoriti u stvarnost

Projekt Holodek želi napraviti potpuno 3D okruženje, no za razliku od Zvjezdanih staza, ovdje bi za 3D prikaz naše okoline ipak trebale naočale i još neki gadgeti...
Vidi originalni članak

Tim sa Sveučilišta Južna Kalifornija odlučio je napraviti holodek iz Zvjezdanih staza u stvarnosti, a čak i demo soba koju su napravili podsjeća na holodek kada se isključi.

Cilj Projekta Holodek je napraviti potpuno 360° okruženje, a za to spajaju praćenje glave i tijela s unošenjem naredbi i praćenjem pokreta u mjestu (poput trčanja na mjestu). To bi značilo da se igrači mogu kretati na mjestu, a u igri bi mogli prelaziti puno veći virtualni prostor. 

Oculus Rift VR naočale igračima daju 3D okruženje, a naočale preko PS Move kontrolera dobivaju informacije o položaju naše glave. Za ostatak tijela brine se Razer Hydra kontroler. 

Koristeći Unity engine, inovatori su napravili demo video igre koji bi trebao pokazati što sve Projekt Holodek može. Igra se zove Wild Skies, a dva igrača zajedno upravljaju letećim brodom. 

Za dodatni dojam tu su i ventilatori koji su spojeni na igru kako bi simulirali vjetar koji puše u lice. 

Video koji su objavili nije stvarni real-time demo igre, već dramatizacija potencijalnih mogućnosti. Ali autori planiraju na budućim sajmovima predstaviti holodek u akciji, prenosi Dvice.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • alee 01.08.2012.

    pa cak su i u zvjezdanim stazama prvo otkrili warp pogon...di smo mi jos od toga...uff

  • Alexandar_1 25.07.2012.

    Ja mislim da se isti efekt može postići sa LSD-om. :) No šalu na stranu, fučkaš video u kojem je sva snimka iz treće perspektive, koja je onda bit cijele priče? I uostalom, kaj će nam takva tehnologija kad naprave nekakvo anima sranje ili Lego Star Wars sa raster grafikom...

  • baky126 25.07.2012.

    nista posebno :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare