To je to što me zanima!

Hotel "zaposlio" robote: Na recepciji umjetna inteligencija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Japanski hotel Henn-na, što u prijevodu znači "čudan hotel", itekako je "čudesan". Kad dođete zatražiti ključ od sobe, vrlo će vas ljubavno pozdraviti android
Vidi originalni članak

Henn-na hotel u Sasebu (južni Japan) poseban je "low-cost" hotel u sklopu zabavnog parka. Kad se dođete registrirati na recepciju, srdačno dobrodošlicu poželi vam čovjekolika robotica . Vašu prtljagu voze robotska kolica , a poseban tretman tražit ćete od robota dinosaura .

Direktor jedne putničke agencije, Hideo Sawada, došao je na ideju korištenja robota kako bi osigurao "low-cost" status hotela.

'Kad je riječ o ljubaznosti i pristojnosti, roboti su nepobjedivi'

Iako je zadovoljan učinjenim, svejedno je svjestan toga da roboti nikad u potpunosti ne mogu zamijeniti ljudski rad.

- Naravno da roboti ne mogu zamijeniti ljude na svim poslovima , no kad je riječ o ljubaznosti i pristojnosti, tad su nepobjedivi - rekao je Hideo Sawada za japansku televiziju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Roboti na recepciji nisu jedina inovacija u ovom "čudnom" hotelu. Uređaj za prepoznavanje lica gostiju eliminirat će potrebu za ključevima soba, a robot koji očitava tjelesnu temperaturu u sobama će zamijeniti termostat. Njegov zadatak bit će postavljanje optimalne temperature, gašenje svjetala i namještanje alarma.

Vlasnik očekuje dobar odaziv gostiju, pogotovo onih koji se moraju strogo držati budžeta.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ONJARF 24.07.2015.

    Slijedeći korak, robot gost!

  • irinn 17.07.2015.

    Grozno i sablasno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare