To je to što me zanima!

Hrvati napravili aplikaciju koja rješava iritantan šum u ušima

Tim hrvatskih znanstvenika, liječnika i inženjera je izradio aplikaciju koja uz pomoć muzičke terapije navodno pomaže otkloniti tinitus, odnosno šumu u ušima koji muči 200 mil. ljudi
Vidi originalni članak

Tim hrvatskih znanstvenika, liječnika i inženjera je izradio aplikaciju koja uz pomoć muzičke terapije navodno pomaže otkloniti tinitus, odnosno šum u ušima. Tinitus muči oko 200 milijuna ljudi. Stručnjaci koji su došli do ovog rješenja, Natko Beck i Raphael Bene, osnivači start up Core Interfacea, za RTL Direkt pojasnili su kako aplikacija radi. 


-  Prvo morate prepoznati frekvenciju tinitusa, ta frekvencija iz uređaja se spaja sa onim šumom kojeg vi čujete. Jednom kad se prepozna to stapanje, 'sejvate' to na mobitel i počnete slušati glazbu. Iz te glazbe smo izvukli frekvenciju šuma, a mozak se onda remodelira. Bitno je da ljudi slušaju muziku koju vole i na taj način mozak bude više potaknut i veća mu je ugoda slušati tu muziku - objasnili su Beck i Bene. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • bato73 23.02.2016.

    Kvazi novinari, ne znate postaviti link niti pravi naziv app. Šum u ušima mi godinama smeta i taman kad pomislim evo rješenja "novinar" bubne glupost i još me više iživcira nego šum. NA OVAKO BOMBASTIČAN NASLOV PONUDI I LINK NA ONO ŠTO NUDI NASLOV.

  • stipo1304 23.02.2016.

    nisu ništa izmislili, jer takve aplikacije postoje već odavno

  • izazov11 23.02.2016.

    Ne znam tko je ovdje pametniji, novinari koji samo prepisu clanak bez da objasne gdje i kako se skine aplikacija ili oni koji su ju izumili ali također ne objasne kako instalirati app jer kad se u google play upise tinnitus ili tinnitus off izbaci masu rezultata i ajde sad ti znaj koji je. Kao i uvijek, tresla se brda rodio se mis

Komentiraj...
Vidi sve komentare