To je to što me zanima!

Hrvati za pregled debelog crijeva dobiju oko 2000 kn

Najnoviju metodu kolonoskopije, aeroskopiju, prezentirat će stručnjaci iz Izraela. Dopuštenje za sudjelovanje u studiji dobilo je 150 dobrovoljaca
Vidi originalni članak

Naknada od 250 eura bila je toliko primamljiva da se veliki broj ljudi prijavio za dobrovoljnu pretragu najnovije metode kolonoskopije (pregled debelog crijeva) na zagrebačkom KBC-u Rebro. Iako je kolonoskopija vrlo neugodna i bolna pretraga, odaziv je bio golem. Dopuštenje za sudjelovanje u studiji dobilo je 150 dobrovoljaca, a uvjet je bio da budu savršeno zdravi. Projekt vodi doktor Boris Vucelić. Rekao je da je u pitanju redovna klinička studija. Najnoviju metodu kolonoskopije, aeroskopiju, prezentirat će stručnjaci iz Izraela. Aeroskopija je znatno preciznija, jednostavnija za liječnike i manje neugodna za pacijente od klasične kolonoskopije.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • tot11 29.12.2008.

    I guze bi dali za 2000 kuna haha a kasnije će vikati na pedere haha...

  • vladivo 29.12.2008.

    Autor članka je prvo trebao obaviti kolonoskopiju,pa bi objektivno informirao čitatelje.Kolonoskopija je neugodna,a ne \"veoma bolna\" kako navodi autor članka.Neugodno je i čišćenje crijeva prije snimanja.Novi način možda bude manje neugodan?

  • Gatsby 29.12.2008.

    Dopuštenje za sudjelovanje u studiji dobilo je 150 dobrovoljaca, a uvjet je bio da budu savršeno zdravi. - Savršeno zdravi ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare