To je to što me zanima!

Hrvatski električni automobil kreće u serijsku proizvodnju

Vlasnik Dok-Inga koji proizvodi strojeve za razminiranje kaže da je ovo luksuzan, brz gradski auto te da unatoč cijeni od 50.000 eura imaju zainteresiranih kupaca
Vidi originalni članak

Tvrtka Dok-ing Automotive do kraja mjeseca napravit će prvi od pet testnih modela svog električnog XD koncepta. Radi se o modelima nulte serije, a kako kaže vlasnik tvrtke, Vjekoslav Majetić, rade ih za vlastite potrebe. Majetić navodi da žele izbrusiti detalje, nakon čega slijedi homologacija te serijska proizvodnja koju planiraju do kraja godine, piše Poslovni dnevnik. 

U razvoj futurističkog gradskog vozila dosad su uložili 20 milijuna kuna. Automobil ima mjesta za troje putnika, a vozač sjedi u sredini. Do 'stotke' ubrzava za 4,2 sekunde, a baterija osigurava 200 do 250 kilometara vožnje. Majetić kaže da se radi o luksuznom, brzom gradskom električnom automobilu koji je prvi u svojoj niši te da unatoč cijeni od 50.000 eura imaju zainteresiranih kupaca.

Više pročitajte na Poslovni.hr. 

Idi na 24sata

Komentari 102

  • Duro 29.01.2013.

    Svaki je trud vrijedan paznje, ukoliko se ne radi o pranju novca, naravno. Ali racionalno gledano mi nemamo izgleda za proizvodnju bilo kakvog automobila. Toplu vodu su izmislili drugi a mi mozemo samo raditi za njih kao Slovenci i Ruminji za Renault, Srbi za Fiat, Bosanci za ..... (nasi nesposobni politicari i tu pokazuju da su gori od susjeda) U razvoj novog automobila ulazu se milijarde i samo masovnom proizvodnjom dolazi se do cijene od 6000 Eura za npr. el. Twizy. Stoga su ovakvi pokusaji osudeni na neuspjeh.

  • Galeb i ja 23.01.2013.

    Koliko vas ima koji ste zavidni Hrvatskim proizvodima,sramite se, Zastavu bi vam ponovo trebalo dati na trziste i nista vise.

  • user_102677 23.01.2013.

    Meni je ovaj auto pun kontroverzi, cijena je da ti pamet stane uostalom auto izgleda ko da je napravljen za Grobnik felge velike i široke, nebi možda prioritet trebao biti na štednji, možda neke gume 155/65 13?

Komentiraj...
Vidi sve komentare