To je to što me zanima!

HT upozorio na virus: 'Širi se kroz poruke. Traži da skidate aplikacije za praćenje pošiljki'

Hrvatski telekom izvijestio je kako se šire prevare putem SMS poruka, a zbog kojih može doći do neželjenog troška i mobitel postane neupotrebljiv. Virus tada iste poruke šalje svima iz vašeg imenika
Vidi originalni članak

Hrvatski telekom je na Facebooku objavio upozorenje o opasnim prevarama. Poručili su kako je zabilježen softverski virus koji se širi SMS porukama na području Europe, a koji može dovesti do neželjenog troška ukoliko ga preuzmete na svoj mobitel. 

- Jedan od takvih primjera je SMS poruka kojom vas obavijeste da ste dobili paket i upućuje vas se na web stranicu na kojoj trebate preuzeti aplikaciju za praćenje pošiljke. Preuzimanjem aplikacije zapravo se instalira virus na mobilni uređaj, nakon čega vam uređaj postaje neupotrebljiv, a virus šalje iste takve SMS poruke svim kontaktima iz vašeg imenika - poručili su. 

TESTIRAJU I NOVI SIGNAL HT-ov 5G u još devet gradova, brži internet za 1,3 milijuna ljudi

Ističu da postoje i druge vrste sadržaja SMS poruka, no da sve sadržavaju maliciozne linkove koji mogu prouzročiti štetu. 

- Zato budite oprezni i ne otvarajte sumnjive linkove koji dođu SMS-om od nepoznatog pošiljatelja. Takve poruke odmah izbrišite i nikako ne instalirajte aplikacije koje vam se kroz te poruke nude. Opreza nikad dosta - ističu. 

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • ♾shedow♾ 29.03.2021.

    Stavite brnjice na laptope i mobitele i bit će ok i poškropite ih Astrom iz Zenice 2x!

  • 29.03.2021.

    jel trebam na mobitel onda stavit masku ili?

  • Ekscem 27.03.2021.

    Kad je cijepljenje protiv tog virusa ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare