To je to što me zanima!

HT-ova mreža je među deset najbržih mobilnih mreža svijeta

Poredak se temelji na analizi tvrtke Ookla na milijunima testova koje su korisnici pokrenuli širom svake mreže radi provjere brzine interneta pomoću različitih aplikacija na web i mobilnim platformama
Vidi originalni članak

Ookla, globalni lider u aplikacijama, podacima i analizama za testiranje fiksne širokopojasne i mobilne mreže, uvrstio je Hrvatski Telekom među deset najbržih mobilnih mreža na svijetu u 2020. godini. 

Poredak se temelji na analizi tvrtke Ookla na milijunima testova koje su korisnici pokrenuli širom svake mreže radi provjere brzine interneta pomoću različitih aplikacija na web i mobilnim platformama. Nagrade Speedtest za vodeće mrežne pružatelje određuju se pomoću Speed Score alata koji uključuje mjerenje brzine mreže svakog pružatelja usluga (preuzimanje i prijenos) za rangiranje performansi brzine mreže.

Hrvatski Telekom u srpnju je drugu godinu zaredom dobio dvije Ookline nagrade - za najbržu mobilnu mrežu u Hrvatskoj i za najbolju mobilnu pokrivenost. Također, Hrvatski Telekom dobio je nagradu za najbolju mobilnu mrežu i za najbolju pokrivenost širokopojasnim pristupom na temelju međunarodne analize koju je proveo umlaut (bivši P3).

Hrvatski Telekom nedavno je prvi u Hrvatskoj započeo s komercijalnim radom 5G mreže koja je temelj budućeg tehnološkog razvoja gospodarstva i društva. Komercijalna 5G mreža počiva na tehnologiji dinamičkog dijeljenja spektra - DSS (Dynamic Spectrum Sharing) čija primjena omogućava trenutačnu upotrebu postojećih frekvencija za 5G. Tehnologija dinamičkog dijeljenja spektra omogućava brzu implementaciju 5G mreže te smanjuje potrebu za novim baznim stanicama i lokacijama na specifičnim 5G frekvencijama.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • 06.11.2020.

    Lako za mobilnu mrežu , kakva nam je žična mreža, katastrofalna kada ja u centru Opatije nemogu imati više od 30 MBS užas da nema većeg užasa.

  • 04.11.2020.

    naravno, jer se meni ookla niti nece pokrenuti. zato nema podataka...

  • The Stand 03.11.2020.

    Ako je HT među 10 najbržih na svijetu, pa kakve su onda druge?🤣 🤣 🤣🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare