To je to što me zanima!

HTC: Virtualna stvarnost stiže, ali treba joj 5 godina da zaživi

HTC Vive bi u limitiranoj ponudi trebao biti dostupan već krajem ove godine, ali i u tajvanskoj kompaniji očekuju da će proći 3 do 5 godina da ovo postane rašireno
Vidi originalni članak

Sljedeća godina bi trebala biti značajna za uređaje za virtualnu stvarnost. Više jakih proizvođača poput Oculus Rifta na tržište će izbaciti svoje dugo očekivane proizvode.

HTC planira svoj Vive VR pustiti u prodaju već krajem ove godine, iako u limitiranom broju.

- Raste interes za VR uređaje, no trebat će proći barem još tri do pet godina prije, nego ta tehnologija postane mainstream. Potrajat će da uređaji za virtualnu stvarnost dođu do šire publike - tvrdi Phil Chen, HTC-ov direktor sadržaja.

Chen ističe da uređaji prvo trebaju proći još nekoliko faza razvoja, a potrebno je još poraditi i na širem spektru sadržaja.

No, unatoč tim pomalo skeptičnim prognozama HTC polaže velike nade u tehnologiju za virtualnu stvarnost. HTC očekuje da će u roku 7-8 godina biti prodano čak milijardu VR uređaja.

HTC tvrdi da se njihov proizvod ne bazira samo na video igrama, nego posebno ističu težnju prema edukaciji i zdravstvu, kao i platformi za interaktivne priče.

No, HTC još odbija objaviti cijenu koju će postaviti za Vive VR, niti u kojim će zemljama prvo izići na tržište. Inače, upravo je HTC Vive na Paris Game Weeku, dobio nagradu za najbolji dodatak. Na ovom su sajmu predstavili i nekoliko novih demo igara, među kojima je ona koja se temelji na filmu John Wick.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • A neću 05.11.2015.

    baš me briga kada će zazivjeti znaš kako mene brine da li ce drugi kupovati onda ću i ja hahaha pa valjda za sebe kupujem čisti primjer vam je iPhone 150$ u djelovima ruke 50$ ostali vam je marketing nema potrebe govoriti koliko je ovaj narod jadan to već i vanzemaljci znaju pa bjeze kud ih noge nose ak uopće imaju noge.

  • Tomislav025 04.11.2015.

    sa ljudima se treba druziti a ne sa tim

  • akreca 04.11.2015.

    Veoma dobar komad hardvera iako za zdravlje ne tako dobro rjesenje. Mnogo djece i mladih ljudi ce koristiti ovo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare