To je to što me zanima!

Huawei se širi: U Europi žele u par godina duplo više radnika

Iz Huaweija su rekli da je u kratkoročnim planovima Windows Phone 8 uređaj, a kompanija planira u centar za razvoj novih uređaja u Finskoj uložiti 70 milijuna eura
Vidi originalni članak

Kineski Huawei planira u sljedećih nekoliko godina poduplati broj zaposlenih i pokrenuti istraživački centar u Finskoj, u kojem će razvijati nove pametne telefone. Iako su nedavno u SAD-u optuženi da njihove uređaje Kina može koristiti za špijunažu, a u Australiji nisu dobili projekt vrijedan 38 milijardi dolara, u Europi je situacija drugačija, piše Reuters.

- Europa se pokazala kao prilično otvoreno područje za nas - kaže glasnogovornik Huaweija Roland Sladek. Kompanija planira za tri do pet godina zapošljavati čak 14.000 radnika, a u centar u Finskoj uložiti 70 milijuna eura. 

Planiraju predstaviti niz novih uređaja, među kojima i one s Windows Phone 8 operativnim sustavom. Iako se uglavnom fokusiraju na proizvodnju telekomunikacijske opreme, 22 posto prihoda lani su imali od mobilnih uređaja.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • CodeBreaker_1 16.12.2012.

    jooj sta forsiraju taj Shitows 8 trose vise para na reklame neg na proizvodnju jednostavno nemreju prihvatiti cinjenicu da shitows 8 je fail kao i onda Vista ... ako misle izmjenjivati windowse koji su isti zadnjih 10 godina ... e bogme im nece uspijeti neka se kupe oni sa svojim prnjima nazad u produkciju windowsa 9 koji MORA biti isti Cisti windows 7 nema ALI

  • cassini 11.12.2012.

    evo prilike za "pametne stručnjake" koje vole gnojit po IT forumima (Bug, PC expert i sl)

  • jane eyre 11.12.2012.

    ...aha, sad će Kinezi investirati, al ne u Hrvatsku...

Komentiraj...
Vidi sve komentare