To je to što me zanima!

Huawei Technologies donirao tablete i knjige školama u potresom pogođenoj Banovini

Ravnatelji škola u potresom pogođenim područjima u Sisku su od predstavnika tvrtke Huawei Technologies Hrvatska primili donaciju 400 tableta i knjiga za osnovne škole u Glini, Petrinji i okolici.
Vidi originalni članak

Uspješna suradnja hrvatskih institucija s Huawei Technologies Hrvatska započela je nakon dvaju Memoranduma o razumijevanju potpisanih u Dubrovniku 2019. tijekom Summita Kine i Sjeveroistočne i Istočne Europe 17+1, kada je pokrenut i projekt “1000 Dreams”.

 - Zahvaljujemo tvrtki Huawei Technologies Hrvatska na ovoj donaciji školama na potresom pogođenom području. Bez obzira na donacije, Ministarstvo je dodatno osiguralo gotovo milijun kuna za nabavu tableta, prijenosnih računala i udžbenika za učenike i nastavnike s područja Sisačko-moslavačke županije. Nastavljamo s nabavom opreme kako bi se što prije stvorili uvjeti za što kvalitetniji rad. Ova situacija od svih nas traži solidarno djelovanje te je svaka podrška i pomoć u tom smislu od iznimne važnosti - istaknuo je Tomislav Paljak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

U sklopu projekta “1000 Dreams Huawei” u ukupno 17 država srednje i istočne Europe među kojima je i Hrvatska, donira edukativne sadržaje školama, sveučilišnim knjižnicama, udrugama za mlade i dječjim bolnicama. Nakon prošlogodišnje donacije Udruzi za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom ZAMISLI, ove godine odlučeno je sve resurse usmjeriti na potresom pogođena područja.

OSTVARIO DJEČAČKE SNOVE Kolekcionar iz Donjeg Miholjca: 'Imam 353 kompjutora, a želja mi je jednog dana imati muzej'

 - Ovom donacijom pružamo punu podršku naporima Vlade za što bržom stabilizacijom i oporavkom potresom pogođenih područja, posebno u segmentu obrazovanja. S obzirom na izazove s kojima se Hrvatska ove godine suočila, vjerujemo kako će ova donacija omogućiti učenicima osnovnih škola lakše praćenje nastave na daljinu i razvijanje kreativnosti kroz najnovije tehnologije -  kazao je Kevin Zhang Qiming u ime Huawei Technologies Hrvatska.

Na uručenju donacije sudjelovali su i ravnatelji Osnovne škole Ivan Goran Kovačić (Gora), Osnovne škole Jabukovac, Osnovne škole Dragutin Tadijanović (Petrinja), Osnovne škole Mato Lovrak (Petrinja), 1. Osnovne škole Petrinja i Osnovne škole Glina.

 - U ime svih ravnatelje škola pogođenih potresom, zahvaljujem tvrtki Huawei koja će svojom donacijom pomoći da se učenici na našem području što brže i što lakše vrate u školske klupe jer je u ovom trenutku, uz obnovu kuća, obrazovanje na prvom mjestu. Samo mladi I obrazovani ljudi, koji ostanu u potresom porušenim područjima mogu doprinijeti normalizaciji života -  zaključila je Ankica Krnjajić Magdić, ravnateljica Osnovne škole Mato Lovrak Petrinja.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • sexy_trubadur 27.01.2021.

    od amera mozemo dobiti samo bombe ,i ratnu opremu , u zamjenu za dolare ili teritorij

  • SistemTeLaže 27.01.2021.

    Hvala kinezi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare