To je to što me zanima!

Hyundai Sonata prvi automobil uz koji se nudi i Android Auto

U Hyundaiju tvrde da će sustav poboljšati sigurnost jer omogućuje vozačima da, umjesto korištenja mobitela ili tableta u vožnji tim uređajima upravljaju i glasom
Vidi originalni članak

Hyundai je prva autokompanija na svijetu koja je u svojim vozilima ponudila Android Auto, objavili su danas iz te južnokorejske tvrtke. Ovaj Googleov sustav, koji omogućuje da se mobilnim uređajima s operativnim sustavom Android upravlja putem nadzorne ploče automobila, bit će ponuđen u modelu Sonata u SAD-u.

U Hyundaiju tvrde da će ovaj sustav poboljšati sigurnost jer omogućuje vozačima da, umjesto korištenja mobitela ili tableta tijekom vožnje - što mnogi čine, a vrlo je opasno - tim uređajima upravljaju i glasom ili putem tipki na upravljaču.

Kako navodi BBC, Google je u siječnju prošle godine najavio da radi s Hyundaijem, Audijem i Hondom na integraciji svog operativnog sustava u njihove automobile. Googleov glavni rival Apple sklopio je slične dogovore s BMW-om, GM-om i Hondom.

Iz Hyundaija su najavili da će Android ponuditi i u drugim svojim modelima, a uz to će ugraditi i Appleovu verziju ovog sustava, CarPlay.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • scirocco 27.05.2015.

    Otkad postoje auti, postoji i upravljanje glasom, a naročito danas kada je sve više auta. Doduše, to je sve češće upravljanje glasom jednog vozača, deranjem na drugog vozača kroz otvoreni prozor auta. :)

  • be yourself 27.05.2015.

    Ja imam na svom autu upravljanje glasom pa to nisam ni postavio jer mi to ne treba. To je bilo prije 10 godina i na mobitelu pa su svi prestali koristiti jer su morali vikat u mobitel 10 puta npr. "žena" da uhvati mobitel i da nazove ženu. Bezvezarija. Bolje da rade bolje automobile.

Komentiraj...
Vidi sve komentare