To je to što me zanima!

Hyundaievi aduti: Korejska zvijezda s čak tri ekopogona

Hyundai je dugo čekao s alternativnim vozilima, a onda je odjednom predstavio tri noviteta - električni, hibridni i plug-in model Ioniqa koji smo vozili u Amsterdamu
Vidi originalni članak

Glavni grad Nizozemske Hyundai je odabrao kao lansirnu rampu promoviranja jednoga posve novog tehnološkog puta.
U zračnoj luci Schiphol dočekalo nas je pedesetak korejskih aduta, što posve električnih, a što hibridnih ili plug-in noviteta.

Prve kilometre zarolali smo prema stotinjak kilometara udaljenome Utrechtu, u Ioniq Hybridu, ne trošeći više od 4,5 litara benzina na 100 kilometara.

Pogon automobila se sastoji od Hyundaijeva Kappa 1.6 GDI agregata u kombinaciji s električnim motorom, a sustav razvija ukupno 141 KS. Sve mu to jamči najveću brzinu 185 km/h te prosječnu emisiju CO2 čak i manju od 79 g/km.

Električni Ioniq ima 120 KS, juri 165 km/h i može prevaliti 280 km. Ioniq tehnološki ni po čemu ne zaostaje za već viđenim, a ne samo što je ljepši nego je moderniji, “vozniji” pa i udobniji.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • hrvatskiidiot 21.07.2016.

    Hybrid troši 4.5 litara kombinirano ? Davnih dana imao sam golfa 4ku, 1.9 tdi... po gradu s klimom 5 litara potrošnja i to normalne vožnje

  • DamTi18cm 21.07.2016.

    Jednom Hyundai uvijek Hyundai. :) Hvala ti Isuse na Hyundai vozilima.

  • BlackWing 21.07.2016.

    Osim toga problem je u sljedećemu: malko pametniji ljudi su izračunali ovo, da sada samo 30% vozila u ovom trenu prijeđe na struju.. Ne postoji ta mreža koja bi to mogla izdržat. Dakle trebamo jedno 600 elektrana..A pošto se nuklearke grade jedno 5 godina najmanje, a isti ti zeleni se odmah dignu na stražnje noge.. Znači ok termoelektrane ne ugljen.. Uh.kad sve to zbrojiš znači cijelu logistiku , brodove, nove pruge, pa sad filtere i ovo i ono, a neznate da je šljaka i iz njih radioaktivna. To se zove dat dreku pljusku.. Nisi niš napravio u stvari samo još gore.. A sad čujem da norvežani od nove godine imaju namjeru zabraniti sva vozila osim ovih na struju.. E sad.. Daj da vidim taj šleper koji im bude kruh vozio "na struju".. Takvog nema. Problematika je malko dublja a matematika je neumoljiva. Zakon brojeva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare