To je to što me zanima!

I Baltazar bi bio ponosan: Mali genijalci uživali na "pikniku"...

Stotine djece gužvale su se na Velesajmu da bi sami napravili koji uzbudljivi znanstveni pokus. U Zagrebu se u nedjelju naime održavao Znanstveni piknik
Vidi originalni članak

Stao sam ispred njega i širom otvorio usta. A zatim je on napravio to isto, prepričao nam je oduševljeno Mak (8) svoj susret s robotom Feliksom, koji oponaša ljudske grimase.

- Izgleda kao da se ruga. Ali ipak bih ga htio kod kuće - nastavio je dalje Makov brat Ian (11). Njihovi roditelji su ih jedva odvojili od zanimljivog robota. A bila je to tek prva postaja koju su vidjeli u nedjelju na Znanstvenom pikniku. Pravljenje podmornica, loptice koje se odupiru sili teži i lepršaju zrakom, 3D printeri... Sve je to oduševilo stotine malih znatiželjnika koji su pohrlili na Zagrebački velesajam. A da nove generacije vole znanost, potvrđuje i Josephine Ida Zec (13) iz Zagreba. Organizirala je prvi Tech vikend u Hrvatskoj.

- Projekt sam nazvala Pyxie Dust. Moji vršnjaci žele naučiti izrađivati internetske stranice. Angažirala sam profesore, našla sponzore i prostor i imamo prvi vikend - kaže Josie.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Roko Maglić 15.09.2014.

    Bilo je odlično!

  • LesterMollester 15.09.2014.

    Dajte djeci normalna imena, a ne "Josephine", Lorenzzo ili Legolas ko moj debilni susjedi.

  • Hrco Kukac 15.09.2014.

    Odlično je bilo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare