To je to što me zanima!

Iako je sletjela u jednom dijelu, Falcon 9 neće opet u svemir

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Elon Musk je rekao kako misli da će ipak ovu raketu zadržati na Zemlji jer je jedinstvena, odnosno prva koju su vratili nazad. Još je čeka novi test motora
Vidi originalni članak

Kompanija SpaceX protekle je noći ušla u povijest nakon što su lansirali satelite i uspješno prizemljili prvi stupanj rakete Falcon 9. Na taj su način uspjeli dokazati da je višekratno slanje raketa ostvarivo i da jeftiniji letovi u svemir nisu pusta želja Elona Muska. No, raketa koja je to ostvarila neće ponovno na let u svemir, piše Verge .

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Mislim da ćemo ovu raketu ipak zadržati ovdje, samo zbog toga što je jedinstvena; prva je koju smo vratili nazad - rekao je Musk.

Iako neće ponovno u orbitu, to ne znači da je ovo kraj života za raketu. Musk je rekao kako će je prebaciti na drugu lokaciju gdje će raketu privezati i na lansirnoj rampi uključiti motore na 'puni gas' kako bi provjerili da su svi sustavi i dalje ispravni.

To će im reći može li ova raketa opet u svemir, ako će zatrebati.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Chillimar 23.12.2015.

    Mani je zasad ovaj Elon Musk fascinantan ... zasad jedini primjer superbogataša koji novac koristi za konkretan razvoj i napredak. Samo se nadam da će sve ostati u dobročiniteljskom tonu.

  • fulir 22.12.2015.

    Dobra zamisao, da se više troši novaca na ovo a manje na oružje, već bi davno to bilo riješeno.

  • prajdali 22.12.2015.

    Zaista veliki uspjeh.U kontrolnoj sobi je bilo opće veselje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare