To je to što me zanima!

Igraj igricu, spasi žabicu, ali i svoje dobro zdravlje i srce

Nitko vam više neće moći prigovoriti da previše vremena trošite na igrice na mobitelu - instalirate li Skip a Beat moći ćete im reći da brinete za svoje zdravlje
Vidi originalni članak

Stres i nezdrave životne navike dovele su do razvoja brojnih aplikacija koje na razne načine žele organizirati vašu svakodnevicu na najzdraviji mogući način , no iz Nizozemske stiže slatki adrenalinski izazov koji nagrađuje vašu sposobnost kontrole pulsa.

Skip a Beat naziv je igre koju je predstavila tvrtka Happitech za iPhone uređaje. Radi se o klasičnoj igri s 'trkačem', u ovom slučaju žapcem  Skipom koji mora leteći kroz zrak svladati prepreke u misiji spašavanja žabice Euforije.

Kvaka je u tome što igrač tijekom cijele igre mora održati zadani broj otkucaja srca kako bi prikupio dodatne bodove, a igra sukladno pulsu mijenja svoj ritam zahtjevnosti. Prije svakog nivoa igrač mora prstima prekriti kameru i blic preko kojih aplikacija analizom prolaska svjetlosti kroz kožu potom detektira puls. Kako kontrolirati puls? Mislima, disanjem, čak i položajem tijela.

- Cilj nam je da korisnici osvijeste svoj puls odnosno utjecaj previše kave, lošeg sna ili pak obilnog doručka na srce . Na neki način dižemo svijest i obavljamo mjerenja -  rekao je Yosef Harb , CEO i osnivač Happitecha koji se nada da će ova aplikacija pomoći podjednako zdravima da kontroliraju svoj puls kao i srčanim bolesnicima da se zabave dok drže oko, ili u ovom slučaju, prst na svojem stanju.

Aplikacija je dostupna za dva dolara u App storeu , a u planu je i optimizacija za Apple Watch, dok će Androidi malo morati pričekati.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • El Tractor 16.02.2015.

    Ajde dobro.

  • kovinho 16.02.2015.

    katastrofa

Komentiraj...
Vidi sve komentare