To je to što me zanima!

Igranjem do slave i bogatstva: 12,6 milijuna za Dota 2 turnir!

Lani je pobjednički tim igrača osvojio čak 5 milijuna dolara (46 posto ukupnog fonda), a sada će nagrade biti još izdašnije. Priliku za nagrade imat će 16 ekipa
Vidi originalni članak

Igranje video igara danas može biti skup sport, ali ako ste u tome odlični možete i dobro zaraditi. A pravo bogatstvo osvojit će pobjednici gaming turnira Dota 2. Upravo je objavljeno da je za međunarodni turnir ove mega popularne video igre prikupljeno već više od 12,6 milijuna dolara nagradnog fonda!

Lani je pobjednički tim igrača osvojio čak 5 milijuna dolara (46 posto ukupnog fonda), a sada će nagrade biti još izdašnije. 

Turnir se održava u Seattleu u SAD-u od 3. do 8. kolovoza, a priliku za nagrade imat će 16 ekipa

Velik doprinos za visoki iznos nagradnog fonda imaju sami igrači. Naime, turnir je konstruiran tako da 25 posto od svih uplata igrača u igri ide u fond za turnir. Igrači koji kupuju pakete u igri dobivaju posebne pogodnosti i napreduju u levelima. Prikupljanje za fond još traje pa se očekuje da će konačni nagradni fond biti i veći. 

Kroz godinu se održavaju četiri velika Dota 2 turnira, a kruna je upravo Dota 2 International u Seattleu. Lani je dvorana kapaciteta 17.000 bila rasprodana, a isto se očekuje i za ovu rekordnu godinu. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Onlyblindseethetruth 08.07.2015.

    Sada je prize pool 15,423,066$, ja mislim da je to puno previse jer bilo bi dobro da se to rasporedi na vise turnira, a ne na turnir lose kopije LoL-a i Dote 1!+Dota 2 je toliko nebalansirana igrica da je doslovno 1 lik do 10lvl jaci 1v2 sa bilo kime!

  • G4ndalf 10.06.2015.

    uživancija gledat profiće

  • 10.06.2015.

    Nisam igrao to nikada, ali nešto kao LOL čini mi se.Sve je to veliki biznis, ako je MM napravljen kao u WoT onda mi ne pada na pamet to ikada zaigrati. A zašto su u tim državama stacionirani pa valjda jer tamo neka zakona, u nekoj uređenoj državi već bi ih tužili. Kokliko sam ćitao ljudi ulažu svoj novac a ovi rade što im volja i mijenjaju pravila kako im se sprdne. To je kao da igraš nogomet a netko svakih par mjeseci izmišja nova pravila u kojima gubiš uloženo. Mislim da bi se državetrebale ovime pozabaviti jer se počeo okretati veliki novac a gdje je veliki novac tu su i nečista posla.

Komentiraj...
Vidi sve komentare