To je to što me zanima!

Ilustrirani jelovnik za T-Rexa: Kako se jede svježi triceratops

Znanstvenici su istraživajući fosile triceratopsa otkrili kako je bio pravilan i pogrešan način na koji su ih tiranosaurusi ubijali kako bi došli do hranjivog mesa ispod kože
Vidi originalni članak

Tiranosaurus Rex koristio je svoju snažnu čeljust i vratne mišiće kako bi doslovno otgnuo glavu triceratopsa, tvrde znanstvenici u novoj teoriji. Istraživanje fosila iz SAD-a pokazalo je kako je grabežljivac prvo ubio svoj plijen, a potom ga rastrgao kako bi došao do hranjivog mesa. 

Studija je objavljena u časopisu Nature, a znanstvenici su istraživali kosti s tragovima ugriza tiranosaurusa. Sami tragovi ugriza nisu posebno neobični, no većina ih je bila baš uz taj nabor na vratu. 

Tragove ugriza uglavnom su našli na kostima lubanje koje nisu imale znakove zacijeljivanja  što je značilo da su nastale nakon smrti. Iz tih su ogrebotina na kostima zaključili kako je dinosaur zgrabio nabor na vratu i okretao ga kako bi otrgnuo glavu životinje. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • lojz 28.10.2012.

    ...a onda je došao svizac i umotao čokoladu, a Sanader je rekao da nije kriv...

  • user_140683 28.10.2012.

    Trla baba lan da joj prođe dan.

  • abraksis 26.10.2012.

    Pa zar nisu isto tako zaključili da T-rex nije bio dobar trkač tj. da je bio prvenstveno strvinar, lomovi su možda nastali nakon smrti životinje ,uostalom ti isti naučnici su tvrdili da su dinosaurusi hladnokrvni što je potpuna glupost,također da su izumrli(istina za sauropode)linija raptora se nastavila a danas ih zovemo ptice

Komentiraj...
Vidi sve komentare