To je to što me zanima!

Indija ruši rekorde: Lansirali najviše satelita u jednoj raketi

Čak 104 satelita u orbitu je ponijela raketa PSLV koju je Indija lansirala u utorak. Dosadašnji rekord držali su Rusi, koji su 2014. poslali 37 satelita u orbitu
Vidi originalni članak

Indijska svemirska agencija u utorak je raketom PSLV poslala čak 104 satelita u orbitu te su postavili novi rekord za bilo koju raketu na Zemlji. 

Njihove rakete kroz godine su postavile 122 satelita u orbitu, a najveći broj koji su dosad nosili na jednoj misiji bilo je 20 satelita u lipnju prošle godine. 

Na ovom lansiranju u orbitu su postavili 88 Doves satelita američke kompanije Planet. Ti će sateliti raditi zajedno sa 50 Doves satelita koji su već u orbiti i snimaju fotografije Zemlje u visokoj rezoluciji. Ovo je inače i najveća flota satelita u povijesti. 

Među ostalim satelitima bili su i indijski Cartosat-2 sateliti koji će snimati Pakistan i Kinu. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 15.02.2017.

    Super,. država im se pretvara u jedno veliko go*** i sad smeće svoje moraju slati u zemljinu orbitu,.

  • 15.02.2017.

    indija sada postaje sila vec rade na svemirskom programu

  • miroslav23 15.02.2017.

    Gledam jucer film IRON SKY, nacisti napravili bazu na tamnoj strani mjeseca, i imali koloniju tamo, i to sve otislo u zaborav, i kad su ameri opet poslali 2 ljudi na mjesec ovi nacisti ih uhvatili i bla bla da skratim pricu na kraju kao poceo rat sa zemljanima i nacistima na mjesecu, kao da vanzemaljci napadaju, i dosla americka predsjednica nas istrazivacki brod je naoruzan nuklearnim naoruzanjem, a svi ostali predsjednici u glas pa imamo dogovor da ne naoruzavamo satelite, a ova americka predsjednica kaze, a kad mi ikoga slusamo, hahaha, na kraju kad je taj USA satelit pogodjen i zatrazio podrsku, na kraju svi ostali predsjednici nazovu svoje baze i aktiviraju svoja oruzija na istrazivackim satelitima, i americka predsjednica pita ima li netko da nije naoruzao svoje satelite, samo jedan digne ruku, hahaha. Film je odlican treba pogledat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare