To je to što me zanima!

Inovacija godine je CONNEKT, za koji su zagrebački studenti osvojili i međunarodne nagrade

Lovro Stipanović i Josip Oroz osmislili su uređaj za upravljanje kućanskim uređajima iz daljine za koji su zbog inovativnosti pohvaljeni i u Kini
Vidi originalni članak

Lovro Stipanović s Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Josip Oroz s Fakulteta prometnih znanosti autori su uređaja koji je nakon brojnih međunarodnih nagrada proglašen i Inovacijom godine.

CONNEKT, prvi pametni modularni plug and play sustav na svijetu, uređaj je iz područja tehnologije pametnih domova, koja je u stalnom zamahu. CONNEKT je rješenje za pametne podžbukne instalacije koje radi preko wi-fi mreže. Pomoću ugrađenog nosača korisnik sam organizira i upravlja modulima ovisno o tome što želi kontrolirati - paliti grijanje ili pećnicu kad dolazi s posla itd.

Inovacija u odnosu na postojeće modele je što je ovaj sustav bežičan, korisnik ga može postavljati sam, te, najvažnije, sustav je pomičan, prema potrebama korisnika, tumače autori. Da se radi o zaista posebnom rješenju, potvrđuju i zlatna medalja na Teknofestu, najvećem zrakoplovnom, svemirskom i tehnološkom festivalu u Turskoj, u konkurenciji nekolik stotina inovacija, kao i zlatna medalja, te pobjednički pehar nacionalnog saveza inovatora Srbije na međunarodnoj izložbi inovacija u Beogradu.

Veliku podršku u radu Lovri i Josipu pružaju i njihovi mentori, prof. dr. sc. Nedjeljko Štefanić, sa zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje, te poznati samoborski inovator, prof. Ivan Vlainić iz Tehničke škole Samobor.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • WifeTookMyDoggo 17.07.2023.

    topla voda...

  • 14.07.2023.

    Bla, Bla, Bla, Bla, Bla..... Kada je nevrijeme u HR na 99% mjesta nema struje i svi ovi uređaji su neupotrebljivi. To možete prodavat u Njemačkoj gdje ne smije nestati struje ali ne u HR. Lp.

  • 13.07.2023.

    ovo vec postoji..??? slucaj Nevera 2???

Komentiraj...
Vidi sve komentare