To je to što me zanima!

Inovatori iz Microsofta svaki mobitel pretvaraju u 3D skener

Iz Microsofta kažu da nikakav dodatni hardver nije potreban kako bi smartphone pretvorili u 3D skener. Cijeli proces se odvija putem aplikacije i u realnom vremenu
Vidi originalni članak

Microsoft ove godine ima pune ruke posla. Nakon izlaska Windowsa 10 sada su objavili da rade na novom projektu kojim žele pretvoriti kamere mobilnih telefona u 3D skenere .

U nedavno objavljenom videu znanstvenici koriste iPhone 5S kako bi skenirali objekte pomičući mobitel oko njih. U mobitelu se zatim stvara 3D slika objekta. Iako konačni rezultat izgleda grubo, impresivno je da su uspjeli to postići s mobitelom koji nije dizajniran za 3D slike.

Iz Microsofta kažu da nikakav dodatni hardver nije potreban kako bi iPhone ili bilo koji drugi model smartphonea pretvorili u 3D skener. Cijeli proces se odvija isključivo unutar aplikacije i u realnom vremenu.

Projekt MobileFusion je zasad u fazi razvijanja i testiranja, a kreatori žele da po završetku bude dostupan svim korisnicima iOS, Android i Windows Phone uređaja.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 26.08.2015.

    autodesk vec vise od godinu dana ima aplikaciju koja to radi odlicno....

  • CptNemo 26.08.2015.

    Mene više zanima kad će napokon pusti van 3D projektore koji koriste prednju kameru, kao i obične 2D projektore koji mogu projicirat sliku recimo na bilo koju plohu. Malko ih zeza snaga baterija, to znam, ali imaju i novu tehnologiju i za to. Pa onda lijepo staviš čudo na stol, i ono ispali 3D prikaz interfacea, i samo pokretima ruku upravljaš njime, kakvi touch screenovi..

Komentiraj...
Vidi sve komentare