To je to što me zanima!

Intelov Edison je mini računalo veličine SD memorijske kartice

Edison je minijaturno dvojezgreno računalo namijenjeno za novu generaciju nosivih gadgeta. Intel je na CES-u najavio i natječaj za developere koji će osmisliti gadgete
Vidi originalni članak

Intel je još prošle godine predstavio minijaturni procesor Quark namijenjen nosivim gadgetima, a sada su na CES-u u Las Vegasu predstavili minijaturno računalo u kojem će moći 'živjeti'. Šef kompanije Brian Krzanich najavio je dvojezgreni Edison, računalo veliko poput SD kartice koju bi inače stavili u fotoaparate ili kamere. Na njemu se nalazi Linux, a ima i Bluetooth te WiFi podršku. 

Intel je najavio i da će Edison dobiti posebnu trgovinu za aplikacije, a kako bi prikazali njegov potencijal, na sajmu su prikazali igračku koja prati vitalne podatke bebe, dok su Edison koristili kako bi temperaturu i druge podatke prikazali na šalici. Druga moguća primjena je i da Edison uključi grijač bočice kada senzori primijete da bi beba mogla biti gladna. Engadget piše kako će Intel developerima nuditi do 1,3 milijuna dolara nagrade da osmisle buduće primjene Edisona u raznim nosivim tehnologijama. Prvoplasirani na natječaju dobit će 500.000 dolara. Edison stiže sredinom godine.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • strmi007 13.01.2014.

    brutalno

  • nikolajev_13 12.01.2014.

    Zanimljivo će ga biti vidjeti u radnom pogonu kako se ponaša.

  • Marko_Kiso 09.01.2014.

    Koliko god da bude mali novi komp, svejedno ce biti jaci od mog iz 2001 godine

Komentiraj...
Vidi sve komentare