To je to što me zanima!

Zbog ovih novosti isplati se nadograditi telefon na iOS 8

Novi iPhone, novi iOS: Dok telefon u prodaju kreće u petak, u srijedu će Apple omogućiti svima da ažuriraju uređaje. Novi softver donosi i niz zanimljivih opcija
Vidi originalni članak

Nove Appleove telefone u samo jednom danu naručilo je 4 milijuna ljudi i svi će oni u petak pohrliti s milijunima drugih kako bi imali najnoviji telefon koji dan prije svih ostalih. Za one koji su na starijim modelima iPhonea (do iPhonea 4S), u srijedu stiže iOS 8, najnovija verzija Appleova operacijskog sustava koja će vašim telefonima donijeti i neke bitne promjene. Dobro, velik dio njih već smo ranije vidjeli na Androidima, ali dobro je napokon ih vidjeti i na iPhoneu. Velikih vizualnih promjena neće biti, no radi se uglavnom o sitnim doradama.

Interaktivne notifikacije

Notifikacije sada postaju pametnije i možete na poruku odmah odgovoriti dok surfate webom, ili prihvatiti neku obvezu u kalendaru. Ovo će skratiti vrijeme prebacivanja između aplikacija, a Apple će to otvoriti i za druge aplikacije koje ćemo moći dodati u centar za notifikacije

Više opcija za dijeljenje

Po uzoru na Android, koji u tome briljira, aplikacije i razni sadržaj u iOS-u 8 će dobiti više opcija za dijeljenje, uz mail, Facebook ili Twitter. To znači da možemo očekivati uskoro da ćemo sadržaj koji nam se svidi moći podijeliti lakše na Instagram ili Snapchat, a Pocket je već najavio tu podršku.

Nova tipkovnica, otvara prostor i za zamjene

Na Androidu već dugo imamo gomilu različitih tipkovnica koje će se prilagoditi svakom prstu, ukusu i načinu korištenja, a neki su proizvođači već najavili da će nuditi nove tipkovnice koje podržavaju različite načine unosa na iOS-u 8. Appleova osnovna tipkovnica također bi trebala biti bolja i pametnija.

Pametnije iskustvo među raznim uređajima

Googleova sinkronizacija među uređajima već nam dugo omogućuje da primjerice, na telefonu otvorimo stranicu i vidimo je i na desktopu. iOS nam donosi Handoff opciju u nativnim aplikacijama poput Safarija, Kalendara ili Mapa, a uz nju ćemo moći krenuti pisati dokument na telefonu i nastaviti rad na iPadu ili Macu. Handoff će biti otvoren i za druge aplikacije. Vezano uz ovo je i opcija Continuity, koja još više gradi na toj međusobnoj povezanosti uređaja. Ona će nam omogućiti da telefoniramo preko Maca ili iPada koji su povezani s iPhoneom.

Widgeti

Apple uz iOS 8 developerima otvara opciju i za bolji prikaz widgeta u notifikacijskom centru, a moći ćemo izabrati koje želimo prikazati, piše GigaOm .

Što poduzeti kod instalacije?

Ako i dalje želite ostati na iOS 7, Apple vas neće natjerati da se prebacite. Ako su vam neke od ovih novih opcija dovoljno privlačne, trebate neke stvari i poduzeti prije instalacije. iOS 8 prava je prilika da uvedete reda u svoj telefon. Riješite se aplikacija koje ne koristite i datoteka koje su višak. Ako imate tisuće slika, spremite ih na računalo ili u neku cloud arhivu, jer instalacija novog OS-a treba prostora. Trebat će vam Apple ID, napunite telefon, a nakon instalacije se pripremite i na ažuriranje aplikacija koje ste imali na telefonu. Ako ćete skidati iOS 8 preko računala, morat ćete ažurirati i iTunese.

Za svaki slučaj, napravite backup iPhonea, iPada ili iPoda.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • user_104151 19.09.2014.

    ni test nije izdrzao da nepise lowww batary haha

  • tomascro 19.09.2014.

    ekipo ,mozemo pljuvat po mobitelima kolko god hocemo ,ali svaki ima svoju svrhu ,iphone je vise poslovan telefon ,dok su andoidi napravljeni za sve uzraste ,svaka roba ima svog kupca ,svatko nesto voli ....

  • sir_mutant_161 18.09.2014.

    Ko' prvo, ne 'treba' se ništa

Komentiraj...
Vidi sve komentare