To je to što me zanima!

IOS7 otkrio da iPhone 5S ima senzor za čitanje otiska prsta?

Hamza Sood na Twitteru je objavio dio koda i mapu koji ukazuju na to da će novi iPhone imati senzor za čitanje otiska prsta, što bi moglo povećati sigurnost uređaja
Vidi originalni članak

Developer aplikacija za iOS uređaje Hamza Sood na Twitteru je objavio dosad najjasniji znak da će se u iPhoneu 5S nalaziti i senzor za čitanje otiska prsta. Dio koda u najnovijoj beta verziji iOS-a 7 pokazuje da bi sljedeći telefon u tipki Home mogao imati senzor koji bi dodatno štitio vaš uređaj.

Iz koda se može iščitati kako će korisnik staviti palac na senzor, potom bi se na ekranu trebao pojaviti otisak da naznači podudaranje što bi trebalo otključati uređaj. Uz ovaj dio koda, Hamza Sood je objavio kako se pojavio i folder pod nazivom Biometric Kit. 

Uz otključavanje uređaja, otiskom prsta mogle bi se autorizirati i druge stvari, poput plaćanja na App Storeu. 

Glasine o senzoru otiska prsta na iPhoneu pojavile su se prije dolaska 'petice' prošle godine, a Apple je ranije kupio i tvrtku AuthenTec koja se bavi NFC tehnologijom i biometrikom, prenosi Daily Mail.

Video otkriva jeftini iPhone 5C, a iPhone 5S stiže već 6. rujna?

Idi na 24sata

Komentari 61

  • Relic 06.08.2013.

    Ma meni to opet vuče na neku vrstu špijunaže hhmhmh...

  • Kaiser Sosse 04.08.2013.

    Apple surađuje sa NSA i CIA po pitanju nacionalne sigurnosti i anti-terorizma,a ustvari kud već imaju savršen proizvod za to iphone,za koji budale ginu po Svijetu ako treba da ga imaju,ovo sa otiskom je sad za budale super features,a za nas ostale krajnji čin kontrole i manipulacije otiscima,koji su uz dnk glavni dokazni materijal u forenzici,u smislu univerzalnih tragova koji svako ima drugačiji naravno.Nema šanse da koristim to,ako fon bude odličan zamijenit cu mu home tipku sa senzorom ili je jednostavno prelijepit s nekom folijom koja onemogućava jasan otisak.Ipak ne smiju uvjetovat pokretanje telefona sa davanjem otiska,ali mogu uvijetovat prvo paljenje.

  • StaTeBriga0 02.08.2013.

    Gluposti, cemu to, pa ima lock screen. Za laptop je malo drugacije jer nema touch screen pa je jednostavnije ali za mobitele nula bodova

Komentiraj...
Vidi sve komentare