To je to što me zanima!

iPhone 6 dobit će niz senzora, bit će prava vremenska stanica

Uz senzore tlaka zraka, temperature i vlage, iPhone 6 će više brinuti i o zdravlju uz optičke senzore koji mjere puls i razinu kisika te uz aplikaciju Healthbook
Vidi originalni članak

Ako je vjerovati najnovijem nizu glasina vezanih uz Appleov iPhone 6, telefon će biti opremljen senzorima kojima će postati i prava vremenska stanica pa ćete tako znati uvijek kolika vam je vlaga i temperatura u džepu. 

Kako prenosi MacRumors, iPhone 6 bi trebao imati senzore tlaka zraka, temperature i vlage. Ovim bi senzorima iPhone 6 trebao uhvatiti korak za Samsungom koji je u telefonima već imao slične senzore. Telefon koji više misli na zdravlje trebao bi uz iOS 8 dobiti i aplikaciju Healthbook koja će pratiti niz zdravstvenih parametara. Među njima i onih koje bi prikupili optičkim senzorima za mjerenje pulsa i razine kisika. 

Ivana Hruškovca pratite na Facebooku.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Blue wolf 17.03.2014.

    Ti mobiteli ljude zaglupljuju.Mogli su te novce uložit za one koji nemaju,a potrebno im je.Čovječe,šta bi ti sad trebao imat da dobiješ taj mobitel? Veliku školu i veliku plaću,a onda moraš plaćat i pretplatu i bonove i ostalo.Ostajem ja na starijim mobitelima,kvalitetniji su i duže traju.To 'smeće' od tih mobitela padne i gotovo.Možda će bit puno minusa,ali mi nije u potpunosti važno jer je to moje mišljenje.

  • Maxy1 17.03.2014.

    Sve veće preseravanje tih proizvođača! Bolje nek pomažu i nahrane gladne u svijetu! Jedino što je ovo za zdravlje korisno, možda spasi život tim pretilim Amerikancima!

  • 3perr 17.03.2014.

    opet ovi pametnjakovici se javaljaju.. kao glupi senzori, podsmjehuju se, a nije vam bilo smijesno kad je samsung stavio senzor zbog kojeg mozes mahati rukom iznad ekrana, wow, zamisli koristi, to vld da se ne uprlja ekran.. aj prestanite vise blatit iphone, ni ja si ne moze priustiti najnoviji model, ali smatram da je to najbolji mobitel na trzistu

Komentiraj...
Vidi sve komentare