To je to što me zanima!

iPhone u sebi ima tajni 'file' za praćenje i pamti svaki korak

Funkcija iPhonea bilježi informacije htio to korisnik ili ne, a iz Applea nisu otkrili može li funkcija biti onemogućena. Ljudi su jednostavno izgubili svoju slobodu
Vidi originalni članak

Korisnici iPhonea trebaju biti na oprezu jer je otkriveno da ih Apple tajno prati i bez dopuštenja te zna svaki njihov korak, piše Daily Mail. Tajni softver u iPhoneu sprema sve podatke o tome što korisnik radi na uređaju, ali i bilježi svako njegovo kretanje koje ostaje zauvijek zabilježeno u telefonu. To znači da svatko tko se dohvati iPhonea može dobiti detaljnu sliku o njegovom vlasniku u vrlo kratkom vremenu. Do otkrića datoteke došla su dva britanska programera Pete Warden i Alasdair Allan.

- Apple je omogućio da bilo tko, ljubomorni suprug ili privatni detektiv, pristupom na iPhone ili računalo spojeno s telefonom dobije detaljne informacije o tome gdje ste bili. Ostali pametni telefoni s GPS-om nemaju tu funkciju  - rekao je Warden.

Ova opcija bit će odlična u slučaju da neki osumnjičenik koristi iPhone jer će u njemu biti pohranjeni točno mjesto i vrijeme njegove lokacije. iPhone bilježi informacije htio to korisnik ili ne, a iz Applea nisu otkrili može li funkcija biti onemogućena.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare