To je to što me zanima!

ISON na mukama: Sunce je na kometu ostavilo previše traga?

Komet ISON nije ni približno sjajan kao što je bio proteklih dana i vjerojatno gubi čestice. To bi moglo značiti da jezgre kometa gubi strukturu te da se raspada
Vidi originalni članak

NASA je u ponedjeljak objavila najnovije snimke kometa ISON koji putuje prema Suncu, no kako se čini, moguće je da se komet već raspada kako mu je Sunce bliže. 

Neki promatrači u utorak su izvijestili kako komet nije ni približno sjajan kao što je bio proteklih dana te da vjerojatno gubi čestice, piše CNN. To bi moglo značiti da jezgra kometa gubi strukturu te da se brzo raspada, navodi se na stranici ISON Campaign. 

No, snimka koju je objavila NASA ohrabrujuć je dokaz da komet i dalje postoji, no nije poznato u kakvom je točno stanju. 

- Sljedeći dani bit će ključni u određivanju sudbine kometa nakon prolaska oko Sunca - rekla je Padma Yanamandra-Fisher iz kampanje koja prati komet. Dodaje kako je ISON, bez obzira na svoje konačno stanje, pružio sjajan uvid u svijet kometa. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • prosvjetitelj 28.11.2013.

    Koja je ono sekta govorila o krjau svijeta i ISON kometu? :D

  • miki blue 28.11.2013.

    to ti je drugi komet pod imenom ENCKE

  • zmijonosac 27.11.2013.

    Da malo je nelogično da je Merkur na videu udaljeniji od Sunca nego što je Zemlja,a i na videu se primjeti još neki objekat koji se kreće dosta brzo.Nitko ništa nije rekao što je to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare