To je to što me zanima!

Isprobali smo Galaxy Note 4: Moćan stroj divovskog ekrana

Novim Noteom 4 Samsung je uspio napraviti telefon koji spaja odličan dizajn, brutalnu snagu i performanse u istom uređaju te će vam otežati izbor top telefona
Vidi originalni članak

Prošla su vremena kad se na Samsungov Note gledalo kao na smiješni uređaj koji nitko neće htjeti. Phableti su toliko popularni da je i Apple odustao od svoje filozofije te predstavio telefon kojim žele konkurirati Noteu 4. Samsung je u 30 dana prodao 4,5 milijuna Notea 4, a to je pola milijuna manje od prethodnika. No sretni su jer se Note 4 prodaje bolje od “trojke” u Sjevernoj Americi i Europi, gdje očekuju puno i od blagdana. Za razliku od lanjskog modela, dizajn je bitno dorađen, s aluminijskim rubom. Telefon je mrvicu veći i teži te ga je, naravno, teško koristiti jednom rukom. Ali dobit ćete fantastični ekran na kojem je pravi gušt igrati igre te gledati filmove i serije. Određene poteškoće zadat će vam senzor otiska prsta i mjerač pulsa koji još nisu dorađeni do savršenstva. Samsung je bitno doradio i operacijski sustav. Istina, i dalje ima suvišnih aplikacija, ali njihov je broj bitno smanjen. Gomilu kontrola i opcija su sakrili, iako je za neke i to previše izbora. Multiwindow izbornik omogućit će da radite istodobno u dvije aplikacije, no klasično korištenje će prevladati. Slično će biti i sa S Pen olovkom. Preciznija je i kvalitetnija, no kad ćete je koristiti, to će uglavnom biti za tipkanje po aplikacijama. Uz sve to i odličnu kameru, ovo je moćan stroj koji može jako puno toga.

Ekran Dijagonala od 5,7 inča je kao na Noteu 3, no bitno je viša rezolucija. Uz 2560x1440 piksela niti jedan piksel nećete vidjeti, a ekran oduševljava bojama i oštrom slikom. 
Performanse Procesor od 2,7 GHZ, 3 Gb RAM-a i 32 Gb memorije osigurat će rad bez ikakvih zastajkivanja. Baterija kapaciteta 3230 mAh lako se nosi s time , ali i ekranom koji je najveći potrošač.
Selfie kamera Glavna kamera snima fotke od 16 megapiksela i 4K video s optičkom stabilizacijom. Prednja kamera od 3,7 megapiksela ima i mod za širokokutni selfie kojim ćete uloviti cijelu obitelj u kadar.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • mofa091 01.12.2014.

    najbolji uređaj do sad, ja dosta mijenjam mobitele ali ovaj NOTE 4 mislim da ču zadržati punooo duže. To je jednostavna zvijer koja nema mane, kažu da je velik, da i meni je bio ali samo prvi dan. ljudi sve je stvar navike.Ne želim reči da drugi uređaji ne valjaju ali SAMSUNG NOTE 4 ima posebnu moć.......

  • St. Jimmy 29.11.2014.

    Otežat će mi izbor? Nipošto - Android ni pod razno.

  • zrixy 29.11.2014.

    Imam Note3, super sam zadovoljna s njime, i neću ga mijenjati za četvorku. Možda petica donese neke veće promjene za koje se isplati iskeširati 6000kn.

Komentiraj...
Vidi sve komentare