To je to što me zanima!

Isprobali smo ih: Ovo su cipele za trčanje u virtualnom svijetu

Austrijski startup na Webitu je prikazao svoje cipele za virtualne igre. Kad ih nataknete na noge, pravom lakoćom ćete se kretati kroz prostor, a nećete se morati maknuti sa stolca
Vidi originalni članak

Kretanje kroz virtualnu stvarnost jedna je od velikih prepreka potpunom uživljavanju u virtualne svjetove jer smo najčešće primorani sjediti ili kretati se u jako skučenom prostoru.

Za razliku od skupih i velikih platformi, austrijski startup Cybershoes razvio je jednostavne 'cipele za VR' koje smo isprobali na Webit Festivalu u Bugarskoj. Tehnički bi precizniji opis bio sandale za virtualnu stvarnost jer ih samo treba nataknuti na noge i potom zakoračiti u digitalni svijet.

Stvar radi tako da sjedite na stolcu koji se može rotirati, a povlačenjem nogu po podu okrećete kotačić na dnu Cybershoesa koji vas usmjerava. Tako i sami možete birati brzinu kojom ćete se kretati, a cijela stvar je prilično intuitivna i nećete trebati posebne upute za prve VR korake. Samo nekoliko minuta bilo je potrebno da se nespretno skakutanje pretvori u lagani trk u igri.

Cybershoes su kompatibilne s različitim uređajima za virtualnu stvarnost jer se registriraju kao dodatni kontroler, a iz kompanije kažu i da podržavaju praktično sve VR naslove, poput Skyrima, Dooma ili Fallout 4. 

Kako nam je rekao direktor kompanije Michael Bieglmayer, VR cipele trenutno se mogu kupiti u prednarudžbi na Indiegogu za 350 dolara, dok će im kasnije cijena biti oko 500 dolara. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare