To je to što me zanima!

Isprobali smo Xiaomi Mi5 od kojeg strepe Apple i Samsung

Xiaomi je jedan od velikih izazivača za svjetski vrh, a sada su svoj novi top telefon predstavili u Europi. Mi5 u prodaju kreće već početkom ožujka, a kupce mami brojnim prednostima
Vidi originalni članak

Kineski div Xiaomi na sajmu mobilnih tehnologija u Barceloni predstavio je svog izazivača u utrci za ovogodišnje najpopularnije mobitele. Mi 5 je nasljednik iznimno uspješnog prethodnika Mi 4, a radi se o uređaju s 5,15-inčnim Full HD ekranom iznimno tankih rubova.

No, za razliku od ispupčenih kamera koje mnoge živciraju na telefonima konkurencije, u Xiaomiju su se pohvalili kako su radili dvije godine na dizajnu da bi telefon bio savršeno ravan.

Elegantni telefon težak je tek 129 grama, a dolazi sa staklenom pozadinom, no možete izabrati i '3D keramičku' pozadinu koja je otpornija te podsjeća na mramor i telefonu stvarno daje premium osjećaj. 

Na stražnjoj strani dobit ćete 16-megapikselnu kameru sa Sonyjevim IMX298 senzorom koja snima i 4K video te ima optičku stabilizaciju slike u 4 osi. Kamera s prednje strane snima fotografije od 4 megapiksela. Dolazi sa Snapdragon 820 procesorom, uz 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije u keramičkoj Pro verziji, dok će standardni Mi 5 imati 3 GB RAM-a i te 32 ili 64 GB interne memorije. To su i jedine razlike između uređaja. 

U njemu vam ne bi trebalo nedostajati energije, jer dolazi s baterijom kapaciteta 3000 mAh i podrškom za brzo punjenje. 
Mi 5 podržava i 4G+ s brzinama do 600 Mbps - naravno ako to podržava vaš operater. Povrh Androida 6.0 Mi 5 će dobiti Xiaomijevoj sučelje MIUI 7 uz tjedna ažuriranja softvera. 

Stajat će oko 260 dolara (32 GB), dok će Pro verzija sa 128 GB i keramičkom pozadinom koštati 354 dolara. Uređaj će biti dostupan od početka ožujka u Kini koja je glavno tržište za Xiaomi, a potom stiže i u Indiju te na druga tržišta.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • No.1 28.02.2016.

    Već više godina koristim malo višu klasu kineskih mobitela i superzadovoljan ja,obitelj i prijatelji koje sam također zarazio. Oneplus one,Xiaomi i Lenovo prave vrhunske mobitele koji su tri puta jeftiniji od nekih marki za snobove koje zanima samo marka a o specifikacijama i mogućnostima nemaju pojma. Pouzdanost,trajnost,kvaliteta izrade,trajanje baterije ovisno o kojem je modelu riječ je često puno bolja od telefona koje se plaća nekoliko puta više samo zbog marke da se vidi na stolu u kafiću.

  • Ivan Prepelec 27.02.2016.

    preko hangara u engleskoj ako se ne varam. surfaj netom pa ces naci

  • sansun 27.02.2016.

    gdje ima za kupit ovo cudo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare