To je to što me zanima!

Istraživači iz Hercegovine otkrili su glavu na Marsu?

Naš mladi kolega je rekao da će Hercegovina biti poznata više nego što mislimo i da nam je to omogućila NASA, kaže direktor centra Blixen
Vidi originalni članak

Istraživači Centra Blixen iz Posušja u BIH detaljno su pregledali prve fotografije Marsa koje je poslala sonda Phoenix i ustanovili nevjerojatne detalje, rekao je Marin Marić, direktor Istraživačkog centra Blixen.
- Kad smo prvi put vidjeli slike koje je poslala sonda s Marsa, komentari su bili uobičajeni: 'Crveni planet pred očima, sama prašina i kamenje', a onda je naš mladi kolega Jure Bošnjak, prvi asistent pri ICB-u, rekao da će Hercegovina biti poznata više nego što mislimo i da nam je NASA pružila šansu da budemo prvi - ispričao je Marić.
- Zapazili smo sliku na kojoj se vidi nevjerojatno jasan obris glave i to nas je ostavilo bez daha. Naši eksperti su to potvrdili preciznim dubinskim posmatranjem. Mi smo naše zapazanje uputili prema NASA-i i očekujemo njihov odgovor, kaže Marić. Također naglašava da su slike autentične te da nemaju veze s prijašnjim misijama sondi na Mrasu.
- Daljnjim pregledom slike ustanovili smo drugu "pojavu", obrise neobičnog uvijanja, što ukazuje na mogućnost spiralnog pokreta u prošlosti, odnosno na eventualni fosilni oblik - objasnio je Marić.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • balun 11.06.2008.

    A tko bi drugi nego hercegovac u kamenu prepoznao glavu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare