To je to što me zanima!

Italija upozorava na hakerski napad velikih razmjera: 'Puno je meta, zaštitite svoje sustave'

Talijanska novinska agencija ANSA, pozivajući se na ACN, izvijestila je da su serveri bili kompromitirani u drugim europskim zemljama poput Francuske i Finske, kao i u Sjedinjenim Državama i Kanadi
Vidi originalni članak

Tisuće računalnih poslužitelja u Italiji i diljem svijeta na meti su hakerskog napada ransomwarea, objavila je u nedjelju talijanska Nacionalna agencija za kibernetičku sigurnost (ACN), upozoravajući tvrtke i institucije da poduzmu mjere kako bi zaštitile svoje sustave.

TRAJE VELIKA ISTRAGA 'Ne možemo isključiti hakerski napad': Što o curenju podataka dužnika kažu IT stručnjaci?

- Hakerski napad pokušao je iskoristiti ranjivost softvera - rekao je glavni direktor ACN-a Roberto Baldoni za Reuters, dodajući da je napad bio golemih razmjera.

Talijanska novinska agencija ANSA, pozivajući se na ACN, izvijestila je da su serveri bili kompromitirani u drugim europskim zemljama poput Francuske i Finske, kao i u Sjedinjenim Državama i Kanadi.

PONOVNI NAPAD Vatikan na meti navodnog računalnog napada: Ruski hakeri pokazuju pravo lice ruske politike

Deseci talijanskih organizacija vjerojatno su bili pogođeni, a mnoge druge su upozorene da poduzmu mjere kako bi izbjegle rušenje svojih sustava.

Korisnici Telecoma Italia prijavili su probleme s internetom ranije u nedjelju, no vjeruje se da ta dva problema nisu povezana.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • AliceInBorderland 05.02.2023.

    vau procurili podaci gradjana koji su duznici, eto i ja sam duznik imam kredit i dugujem, evo neka se usrece s mojim podacima, mozda ako ce vratiti moj kredit ha ha

Komentiraj...
Vidi sve komentare