To je to što me zanima!

Izgradnja i izolacija podruma niskoenergetske kuće

Na gradilištu obitelji Leljak u tijeku su radovi izgradnje podruma. Budući se parcela nalazi na kosom terenu, podrum će biti poluukopan s jednom otvorenom fasadom
Vidi originalni članak

Na sloj podložnog betona, hidroizolacije, kanalizacijskih cijevi i armature postavila se betonska temeljna ploča, a na nju zidovi podruma. 

U podrumski prostor bit će korišten kao spremište i garaža, stoga nije potrebno dodatno toplinski izolirati zidove podruma. Važno je, ipak, topliski zaštititi gornju ploču, odnosno strop podruma prema grijanim etažama. Parcela Leljak leži na polupropusnom, glinovitom ili laporastom terenu koji se slabo procjeđuje, pa je prilikom projektiranja veliki naglasak stavljen na drenažu i hidroizolaciju podrumskih prostorija. 

Hidroizolacijom štitimo konstrukciju i unutrašnje prostore od prodora vlage iz zemlje. Stručno i pravilno izvedena hidroizolacija osigurat će trajnu zaštitu konstrukcije. Nakon što su izvedeni pregradni zidovi podruma, postavlja se gornja armirano betonska ploča. Ovisno o vremenu, za sušenje betonske ploče potrebno je 3 dana prije nego se može nastaviti s radovima. Time završava faza iskopa i izgradnje podruma i postavljanja temelja. Sama izgradnja, odnosno montaža kuće obitelji Leljak od sada će teći brzo i jednostavno.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 16.08.2020.

    nakon 5 godina još uvijek isto piše,gdje je sad taj novinar i šta radi?

  • e pa da 17.11.2015.

    Ma da??? Šta da??? Ajme meni, stvarno? Ma super!

  • blade12 14.11.2015.

    cemu ovaj clanak ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare