To je to što me zanima!

Izumila je salvetu koja zna je li vam netko ubacio drogu u piće

Salvete izgledaju kao i one normalne. Jedina razlika je u tome što, ako kap svog pića kapnete na bilo koji rub salvete, ona će poprimiti drugačiju boju, objasnila je Danya Sherman
Vidi originalni članak

Studentica u Washingtonu odlučila je spriječiti iskorištavanje mladih žena i muškaraca koji u klubu, bez obzira na brojna upozorenja, ostave svoje piće bez nadzora i često završe pod utjecajem droga. Zbog toga su ranjiviji, zbunjeni ili čak u nesvijesti i mogu biti žrtve seksualnog i drugih oblika zlostavljanja i iskorištavanja. 

'KnoNap' je salveta koja izgleda kao i svaka druga, no "ona zna", kako kaže Danya Sherman, studentica koja ju je izumila. 

Inspirirala ju je priča njezine prijateljice koja je upravo zbog droge u piću bila zlostavljana. Zbog nje, ali i tisuće drugih, došla je na ideju salvete koja može raspoznati 26 od 40 najčešćih 'droga za silovanje'. 

- Salvete izgledaju kao i one normalne. Jedina razlika je u tome što, ako kap svog pića kapnete na bilo koji rub salvete, ona će poprimiti drugačiju boju. Odnosno zna da vam je netko stavio drogu u njega - izjavila je za The Independent. 

Projekt trenutno financira sveučilište, dok će na proljeće Danya pokrenuti kampanju na Kickstarteru kako bi ova ideja zaživjela diljem svijeta. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • audi 2.0 31.01.2018.

    Nista novo. Vani ima za kupiti listice za testiranje u svakoj lokalnoj apoteci. Mozda sad vec ima i kod nas. Ovo je ista stvar samo na salveti.

  • __Che__ 30.01.2018.

    I mene sujednom drogirali,netko mi ubacio heroin u kokain

  • Rafo 30.01.2018.

    Super.

Komentiraj...
Vidi sve komentare