To je to što me zanima!

'Izvanzemaljci će lako preuzeti kontrolu, ako dođu na Zemlju'

Golemi svemir i razvoj naše tehnologije vjerojatno su glavni razlozi za to što još nismo našli izvanzemaljce, no što bi bilo kad bi oni odlučili posjetiti Zemlju?
Vidi originalni članak

Znamo da je svemir pun planeta i da u na nekom osim Zemlje nema inteligentnog života, to bi uistinu bio velik trošak prostora. Projekt SETI desetljećima traga za tragovima koji bi nam pokazali da nismo sami u svemiru. 

Među astronomima koji vode projekt je Jill Tarter koja je rekla da bi izvanzemaljci lako mogli preuzeti kontrolu, odluče li posjetiti Zemlju.

- Pojave li se oni na našem pragu, to znači da imaju tehnologije koje su daleko naprednije od onog čime mi raspolažemo - rekla je za TechCrunch suosnivačica SETI Instituta Jill Tarter.

Dodaje kako bi zbog toga oni bili ti koji će moći postavljati pravila. 

Iako potraga za životom u svemiru traje već dugo, usprkos našem napretku još nismo u tome uspjeli. Tarter kaže kako su za tu zagonetku ključna dva detalja. 

Svemir je ogromno mjesto i dosad smo pretražili nevjerojatno malen dio svemira, a Tarter je to usporedila s pretraživanjem čaše vode u odnosu na sve oceane na našem planetu. 

Drugi vjerojatni razlog je to što nismo dovoljno razvijeni. 

- Moguće je da nismo još pronašli pravi način da otkrijemo izvanzemaljce - kaže Tarter, ali ona je optimistična oko napretka tehnologije koji će omogućiti da pretražuju puno veće dijelove svemira. 

Idi na 24sata

Komentari 95

  • blondie8 06.02.2016.

    oni su odavno tu i manipuliraju sa našim životima....

  • vucidas 06.02.2016.

    tko god dode imamo sanse borit se, oruzije imamo i oni moraju bit od krvi i mesa a sto se tice sirovine pa vecinom stjenoviti planeti gdje bi se nalazili sastoje se od zemlje kamena i zeljeza tako da i oni to koriste nemogu nas puno iznenadit,a ovi filmski stitovi to su pizd...arije vjerujem da to nepostoji tako da nemojmo se bojat ipak smo mi ljudi :)

  • Mošsimislit 06.02.2016.

    Dovoljan dokaz da vanzemaljci postoje je pogled u ogledalo....ali to da su inteligentni je diskutabilno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare