To je to što me zanima!

Japanci razvili najrealističnijeg robota na svijetu - Geminoida

Na Gemonoidu su korišteni napredni softveri koji omogućuju pokrete lica i govor, a robot bi trebao dati odgovore na najosnovnija pitanja koja zanimaju znanstvenike
Vidi originalni članak

Geminoid DK je robot koji je napravljen po uzoru na izvanrednog profesora Henrika Scharfea sa Sveučilišta Aalborg u Danskog i izgleda identično njemu. Robota je u Japanu konstruirao Hiroshi Ishiguro, a njegov novi dom bit će upravo Aalborg. Na Gemonoidu su korišteni napredni softveri koji omogućuju pokrete lica i govor, a namijenjen je da unaprijedi znanost i filozofiju androida. Također, trebao bi dati odgovor japanskim znanstvenicima na četiri najvažnija pitanja: što je čovjek; što je prisutnost; što je odnos i što je identitet.

Prije šest godina izrađen je prvi geminod HI-1, a bio je nalik na idejnog začetnika profesora Hiroshija Ishigura. U proljeće 2010. godine napravljen je ženski robot Geminoid F koji je bio jednostavnija verzija orginala, ali je pristupačniji.


Idi na 24sata

Komentari 11

  • razbijac25 09.03.2011.

    tomash reci mi da li ako je tvoje dijete narkoman, jesi li onda i ti radi toga?mislim ne daj Bože da dođe do toga al samo primjer...ove lopine su ugrabile priliku i pokrale sve i vjerujem da se franjo sad okreće u grobu kad vidi kakve ljude je ima kraj sebe...ima je i franjo svojih grešaka ali mislim da je uglavnom skupija krive ljude oko sebe, ne sve ali dobar dio...mislim da imamo većih problema nego vraćati se na temu Franje Tuđmana...imamo mi lopova živih koliko hoćeš a mrtve treba ostavit na miru jer se ne mogu braniti...

  • buffon_boy 09.03.2011.

    Robot za zabavu i ispomoć danas, sutra vojnik i ubojica :D

  • MateoMatijevic 09.03.2011.

    ****admin**** Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je opomena. Trenutni broj vaših opomena u posljednjih tjedan dana je 1. Ako ih sakupite tri, vaš korisnički račun bit će blokiran na rok od 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare