To je to što me zanima!

Japanski nadzorni sustav u sekundi pretraži 36 mil. lica

Nadzorni sustav budućnosti: Računala mogu pretražiti čak 36 milijuna fotografija u bazi kako bi pronašli sumnjivca, a odabranog sumnjivca kamere mogu i pratiti...
Vidi originalni članak

Japanska tvrtka Hitachi Kokusai Electric napravila je nadzorni sustav koji u jednoj sekundi može pretražiti čak 36 milijuna lica u vlastitoj bazi podataka. Sustav može analizirati lice iz fotografije ili iz snimke nadzornih kamera, a rezultati se prikazuju istovremeno. Moguće je i odabrati lice nekog potencijalnog sumnjivca te pratiti mjesta na kojima je bio, ali i nastaviti pratiti mjesta na koja će tek otići. 

Napredni nadzorni sustav omogućuje prepoznavanje lica iako su i pod kutevima do 30 stupnjeva u odnosu na kameru. 

- Ovakav nadzor pogodan je za korisnike koji imaju veliki broj kamera, poput željeznica, sudskih i policijskih ustanova, velikih trgovina - kaže Seiichi Hirai iz Hitachija. Sustav planiraju isporučivati sljedeće fiskalne godine, piše Digiinfo.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • tomy099 25.03.2012.

    bog na nebu japanci na zemlji...

  • Palmira2 25.03.2012.

    Ovo je fizički nemoguće radi latencije u u GBit noma LAN-u i vremena za spinup HDD-ova. A to da će još i koristiti facereckognition - to samo u filmovima postoji zasada - jer koliko bi Terraflopsa morao imati taj server? Recimo više nego kompletan NORAD. I to 100-njak puta, a nitko do danas nije izgradio tako brzo superračunalo. Pa ni Japanci. Plz, opet ste nešto jako KRIVO preveli..

  • RobertKinčeš 25.03.2012.

    ma to nije ništ .naši političari u 0.10 sec-u ukradu 36milliuna iz proračuna. ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare