To je to što me zanima!

Je li Siri, iPhoneova virtualna pomoćnica, protiv pobačaja ?

Siri, glasovna aplikacjia na iPhone 4 može vam pomoći naći bolnicu i ljekarne, ali klinike za pobačaje ne može pronaći. Umjesto toga, šalje vas na savjetovanje
Vidi originalni članak

Više se korisnika potužilo kako im popularna Siri nije htjela dati podatke o klinikama u kojima se mogu obaviti pobačaji, već im je umjesto toga preporučila centre za savjetovanje o trudnoći, piše BBC.

Nancy Keenan, predsjednica NARAL-a, američke udruge koja se zalaže za pravo žena na odluku o pobačaju, izjavila je kako je razočaravajuće što Siri ne nudi informacije koje su od velike važnosti za zdravlje korisnika. Iako je očito riječ o alatu na koji se ne treba u potpunosti oslanjati kad je riječ o takvim podacima, smatra Keenan, ipak treba uzeti u obzir da ona služi kao izvor informacija mnogim ženama.

Apple je brzo reagirao i negirao optužbe o Sirinoj pristranosti, uz tvrdnju kako je izostanak spomenutih informacija nenamjeran.

- Naši korisnici žele koristiti Siri za sve vrste podataka. Iako ih ona može puno pronaći, ne nađe uvijek ono što želite - poručila je glasnogovornica Natalie Kerris, dodavši kako će se nedostaci narednih tjedana ispraviti.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • kefir 10.12.2011.

    "izjavila je kako je razočaravajuće što Siri ne nudi informacije koje su od velike važnosti za zdravlje korisnika" -> od kad je pobacaj zdrav?

  • PedroEmanuel 02.12.2011.

    Mislim ono, pazi sad, ljudi se zgražaju kad im kažeš nek si žena sama škaram izvadi djete tj. kako oni to zvu fetus a fetus kao nije djete csssss.... a to isto doktor-ubojica čini u klinici, izvuče djete van, oprostite fetus i usmrti ga. Mislim pa bilo bi jeftinije ženi da sama izvadi i ubije ga mada mislim da to i rade žene bez novaca pa često "FETUS" završi u smeću.... jadni smetlati u ovoj krizi šta moraju gledati

  • Ljepson 02.12.2011.

    Bila Siri za ili protiv pobačaja, u svakom slučaju svatko tko se odluči na takav čin, trebao bi prije otići na savjetovanje, pripremiti se psihički za taj čin da mu kasnije bude lakše (dali to bila samo cura, žena, ili bračni par)

Komentiraj...
Vidi sve komentare