To je to što me zanima!

Jeftini LG telefoni naučili nove trikove i postali bolji 'fotografi'

LG će u Barceloni predstaviti K8 i K10 telefone koji su uz izmijenjeni dizajn dobili poboljšanja kamere koja bi trebala biti atraktivna za kupce jeftinijih uređaja jer su ranije bila rezervirana za skupe modele
Vidi originalni članak

Par dana uoči sajma u Barceloni LG je najavio prva dva telefona koja će predstaviti, a radi se o novim verzijama njihovih povoljnih K8 i K10 modela koji će dobiti značajke ranije rezervirane za skuplje modele. 

K serija bi tako sada trebala snimati puno kvalitetnije fotografije s bržim automatskim fokusiranjem i smanjenim šumom, što će rezultirati boljim performansama pri slabom svjetlu. Oba modela dobila su zaobljene rubove s 2,5D staklom. 

K10 je tako dobio 13-megapikselnu stražnju kameru koju smo lani vidjeli na G6 telefonu, dok je sprijeda kamera od 8 megapiksela s efektom zamućenja (Bokeh) portreta. LG ističe da je PDAF brži od uobičajenog autofokusa za 23 posto. Na stražnjoj strani telefona nalazi se i tipka kojom se može telefon otključati otiskom prsta, ali i aktivirati kamera te snimiti ekran.

Što se samog hardvera tiče, K10 dolazi s 5,3-inčnim ekranom (720p), procesorom s osam jezgri na 1,5 GHz te u varijantama sa 2/16 i 3/32 GB emorije, baterijom od 3000 mAh i Androidom 7.1.2. 

K8 je također dobio poboljšanja kamere u radu pri slabom svjetlu, a oba modela dobila su novu opciju za snimanje jasnih fotografija u mraku koje nude bolji rezultat u kombinaciji s HDR-om. Fanovi GIF-ova na oba modela moći će iskoristiti novi mod koji će svake tri sekunde snimiti po jednu fotografiju, do njih 20, i sve to spojiti u GIF.

Manji K8 dolazi s 5-inčnim HD ekranom i četverojezgrenim procesorom na 1,3 GHz te 2 GB RAM-a i 16 GB memorije i baterijom kapaciteta 2500 mAh.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Oblivion_1 24.02.2018.

    Nevjerojatno, ja nakon 4 godine koristim Meizu mx3, octa core procesorom, 2gb rama, 16 rom, full hd ekranom koji pojede sve ove jeftine lg, galaxy šrot Inače od kad sam ga kupio žena je "pokopala" S5 i Z3 pa toliko o premium markama

  • Ragnar Lotbruk 24.02.2018.

    Sranje

  • Karadarko_1 24.02.2018.

    A cijena?

Komentiraj...
Vidi sve komentare