To je to što me zanima!

Kakav spektakl! Roboti se borili u ringu studentskog doma na prvom Fightboticsu u Hrvatskoj

Sudjelovalo je deset studentskih timova, tim Tehničke škole Ruđera Boškovića, timovi četiri tvrtke i jedan hobistički tim, a na natjecanju u Studentskom domu Stjepan Radić okupilo stotinjak gledatelja
Vidi originalni članak

Čak 16 timova okupilo se ovaj vikend na prvim hrvatskim studentskim borbama robota, a uz njih i mnogobrojni posjetitelji ove uzbudljive manifestacije.

Deset studentskih timova, tim Tehničke škole Ruđera Boškovića, timovi četiri tvrtke i jedan hobistički tim donijeli su robote koji su se borili u ringu dvorane Pauk u Studentskom domu ‘Stjepan Radić’. Atmosfera je doslovce bila užarena, roboti su pokazali izvanredne vještine, a publika burno navijala.

Borbe robota većini su poznate iz ZF filmova i crtića, no ova scena privlači sve više poklonika IT i računalske scene i u Hrvatskoj. Organizatori Fightbotics događaja, studenti elektrotehnike, strojarstva i zrakoplovstva, nadaju se da će već sljedeći događaj privući još više natjecatelja. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • AnarhosindikaIist 20.11.2022.

    Proširio se pojam robotike i robota. Dakle, robot bi trebao posjedovati nešto poput umjetne inteligencije (AI) te samostalno donositi odluke u pojedinim situacijama, a ovo što vidimo su igračke na daljinsko upravljanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare