To je to što me zanima!

Kako se mijenja svijet: Google koristio i javne fotke Plitvica

U videu koji su objavili možete vidjeti kako se ledenjaci smanjuju, neboderi grade, a slapovi mijenjaju kurs. Sadrži i prikaz prekrasne rijeke Krke te Plitvičkih jezera
Vidi originalni članak

Google se sjetio sjajnog načina kako iskoristiti milijune besplatnih slika koje se mogu naći na internetu. Naime, u suradnji sa Sveučilištem u Washingtonu stvorili su više od 10.000 videa koji pokazuju kako se popularna mjesta diljem svijeta mijenjaju tijekom godina.

Analizirali su 86 milijuna fotografija s društvenih mreža , uključujući popularne mreže na kojima se objavljuju fotografije – Flickr i Picasa, te su ih grupirali prema mjestu na kojem su slikane. Zatim su ih razvrstali po datumu i točki  gledišta, malo ih retuširali, te stvorili nevjerojatne snimke kako se određeno mjesto promijenilo tijekom godina.

U videu koji su objavili na YouTubeu možete vidjeti kako se ledenjaci smanjuju, neboderi grade, a slapovi mijenjaju kurs. S adrži i prikaz slapova naše prekrasne rijeke Krke te Plitvičkih jezera .

Video je napravljen od potpuno nepovezanih fotografija, snimljenih od različitih ljudi, no rezultat je zaista fantastičan.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Ralc 20.05.2015.

    nisu gradjevine krive, vec ispusni plinovi automobila i raznih tvornica (bez filtera) koji ih u Kini ima na masu. Oni nam otvaraju ozonske rupe, gdje potpuna zastita opada tako da sunce u ovom slucaju postaje jaca.

  • Igor Petak 20.05.2015.

    Fascinantno, za ovo je trebalo ulozit jako puno truda. Svaka cast!

  • vana 3 20.05.2015.

    Prirodna ljepota je nešto najljepše što imamo..

Komentiraj...
Vidi sve komentare