To je to što me zanima!

Kako se zaštititi? Hakirali čak 6 milijuna ljudi na Instagramu

Iako se isprva mislilo da su meta najnovijeg napada na Instagram bile samo zvijezde, novi podaci pokazuju da su milijuni običnih korisnika žrtve krađe podataka koji se sada prodaju
Vidi originalni članak

U najnovijem hakerskom napadu na Instagram, osim poznatih zvijezda poput Selene Gomez i Taylor Swift nastradali su i profili čak šest milijuna običnih korisnika. Greška u Instagramu omogućila je napadačima da se domognu osobnih podataka, telefonskih brojeva i email adresa koje su osvanule na dark webu. Kako prenosi Business Insider, hakeri jednu pretragu baze naplaćuju po 10 dolara. 

U međuvremenu su se oglasili i iz Instagrama. Potvrdili su da je bug omogućio pristup podacima korisnika, ali ne i lozinkama i drugim aktivnostima. Grešku su brzo ispravili te navode da se radi o malom postotku profila i da surađuju s vlastima. U odnosu na više od 700 milijuna korisnika, 6 milijuna hakiranih profila i je mali postotak, međutim njima bi to moglo stvoriti probleme s promjenom postavki i podataka.

Kako se zaštititi?

Iz Instagrama poručuju korisnicima da budu oprezniji ako primijete neke pozive ili mailove od nepoznatih ljudi. Svaku neobičnu aktivnost treba prijaviti kroz njihovu aplikaciju. Na vašem profilu možete ući u profil i potom pod poljem podrška kliknuti na prijavi problem. Instagram ima i vlastitu stranicu na kojoj savjetuje korisnike kako da zaštite profil i što da poduzumu ako misle da su hakirani. 

Na postavkama vašeg profila možete uključiti i dvofaktorsku autentifikaciju, što znači da će vas aplikacija svaki put kod prijave u svoj profil tražiti i sigurnosni kod koji će vam stići kao poruka.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Cvetkiic_ 30.09.2017.

    I kaj budu vidli? Prazni DM

  • Mercedes s klasa 04.09.2017.

    Nazalost mene su hakirali

  • BLURRYFACE 04.09.2017.

    Kako? Lako...nemojte imati Instagram.

Komentiraj...
Vidi sve komentare