To je to što me zanima!

Kao da si tamo: Na YouTubeu ćemo gledati i live 360 video

YouTube nam uz streaming 360 videa odsad puno više približava razne događaje, a prvo će krenuti sa Coachella festivalom. Uz to, video na YouTubeu je dobio i 3D zvuk
Vidi originalni članak

Uređaji za virtualnu stvarnost omogućili su nam da se preko računala i mobitela prebacimo u neka sasvim nova okruženja i doživimo nova iskustva. No, dosad su to sve bile naknadne snimke. 

YouTube je najavio u ponedjeljak kako na njihov globalni servis odsad stiže i live streaming videa u 360 stupnjeva koji bi nas trebao uživo prebaciti usred brojnih događaja. Nakon što su godinama prenosili Coachella festival kroz običan video, ove godine festival ćemo prvi puta moći gledati i u 360 stupnjeva uživo, što je najbolja moguća alternativa stvarnom odlasku na festival. 

Uz to, YouTube je najavio da ćemo u videima moći još više uživati u prostorni zvuk koji simulira zvuk koji dolazi iz raznih smjerova i s razni udaljenosti. Ova bi mogućnost trebala imati još veći utjecaj na gledanje 360 videa preko raznih uređaja za virtualnu stvarnost. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • vozi Miško 19.04.2016.

    Kakvi si ova nazovi članci od 1-2 rečenice, koji je to smijeh?

  • SToleranca 19.04.2016.

    Hmm, sve je to super, ali ipak ništa ne može zamijeniti odlazak na koncert ili bilo koji drugi glazbeni događaj/predstavu. Uz to, morate imati na umu da za ovakve stvari treba imat i dobru opremu doma, džabe sve ako imaš npr. spor internet ili loše zvučnike. Tako da kako se okrene, vraćamo se na ovo prvo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare