To je to što me zanima!

Kapsula Dragon lansirana po treći put na svemirsku postaju

Raketu su lansirali u Cape Canaveralu na Floridi u 10.10 sati po lokalnom vremenu, a tim koji je lansirao raketu izvijestio je kako su imali poteškoće pri lansiranju
Vidi originalni članak

Raketa Falcon 9, koju je sagradila tvrtka SpaceX, u petak je lansirana na Međunarodnu svemirsku postaju kako bi ondje dostavila kapsulu Dragon, u kojoj je hrana i ostale zalihe za astronaute. Raketu su lansirali u Cape Canaveralu na Floridi u 10.10 sati po lokalnom vremenu, a tim koji je lansirao raketu izvijestio je kako su imali manje poteškoće pri lansiranju.

Istaknuli su kako je problem bio s kapsulom Dragon i njenim napajanjem, ali više detalja nisu otkrili, javlja NBC.

Kapsuli Dragon ovo je treće putovanje na Međunarodnu svemirsku postaju. Prvi put je lansirana u svibnju prošle godine, a drugi put u listopadu prošle godine. Letjelica inače nosi više od 500 kilograma zaliha, a na Zemlju će se vratiti 25. svibnja ove godine, skupa s rezultatima znanstvenih eksperimenata. 

Astronauti će kapsulu otvoriti u nedjelju. SpaceX se inače s NASA-om obvezao obaviti 12 dostava na Međunarodnu svemirsku postaju, a ugovor vrijedi 1,6 milijardi dolara. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • svjetlonošica 03.03.2013.

    lansiraju oni svašta malo po malo samo da nas jedan dan ne slansiraju

  • Sir Crocodile 03.03.2013.

    SAD upao u recesiju i trebaju štedit na sve strane a tu bacaju tolike milijarde na nepotrebne stvari!

  • WOMANIZER 02.03.2013.

    koliko ispušnih plinova!

Komentiraj...
Vidi sve komentare