To je to što me zanima!

Kaznili ženu u SAD-u, vozila je auto s Googleovim naočalama

Ženu su kaznili zbog brze vožnje, ali i jer je nosila Google Glass naočale. Ona tvrdi da su naočale bile isključene, a kaznili su je kao da je gledala televizor za volanom
Vidi originalni članak

Cecilia Abadie iz Kalifornije dobila je u srijedu kaznu jer je vozila automobil dok je na glavi nosila Google Glass naočale. Ženu je policajac zaustavio zbog brze vožnje, ali je dobila i kaznu zbog kršenja zakona koji brani vozačima da gledaju televiziju tijekom vožnje. 

Ona sada razmišlja i o tome da se bori protiv kazne jer tvrdi kako su naočale bile ugašene. Na svom Google+ profilu je dokumentirala cijelu priču i postavila sliku kazne. Na dokumentu se vidi kako je dobila kaznu jer je vozila 128 km/h, iako je ograničenje 65 milja na sat (104 km/h) te da je vozila s "ekranom vidljivim vozaču". Iz policije su za BBC rekli da je žena kršila propis 27602.

Abadie je na Google+ napisala kako joj je policajac rekao da je nošenje naočala opasno jer joj mogu zakloniti pogled na cestu i ostala vozila. Ona također tvrdi da često vozi s naočalama, iako ih nikada ne uključuje. U komentarima su mnogi također rekli kako bi Googleove naočale mogle biti izuzete jer mogu prikazivati kartu, GPS ili nadopuniti informacije vozaču. 

Stižu nove Googleove naočale, i dalje izgledaju prilično čudno

Idi na 24sata

Komentari 44

  • strmi007 03.11.2013.

    only in USA

  • CptNemo 01.11.2013.

    Publicity stunt = badave reklama. Valjda je tražila muriju malko dulje vremena da je zaustave i namjerno kršila brzinsko ograničenje. Eda bi mogla muriji ond apokaza da "su to Google glass" i da bi se cijela ova priča mogla dalje odvijati kao fina besplatna ( blogovi, crapBook, twitter ) reklama za proizvod kome prodaja ne ide nit pod razno. I to je to, ništa više od toga.

  • gabriela-st2 01.11.2013.

    i ja bi te cikenzicee tila imat

Komentiraj...
Vidi sve komentare