To je to što me zanima!

Kina obećala Appleu strožu zaštitu intelektualnih prava

Tim Cook posjetio je tehnološki park Foxconna u kojem radi 120.000 ljudi. Tvrtka koju se optužuje za kršenje prava radnika jedan je od glavnih dobavljača Applea
Vidi originalni članak

Apple može odahnuti ako je vjerovati dogovoru kineskog zamjenika premijera i Appleova izvršnog direktora Tima Cooka. Naime, Li Keqiang obećao je Cooku da će pojačati kontrolu i zaštitu intelektualnih prava u Kini.

– Otvorenost prema svijetu uvjet je za transformaciju kineskog ekonomskog razvoja, proširenje domaće potražnje i provođenje tehnoloških inovacija – kazao je kineski zamjenik premijera, javlja Reuters.

Unatoč spremnosti na otvorenost, Keqiang, za kojeg se očekuje kako će biti sljedeći kineski premijer, pozvao je međunarodne kompanije da pridaju više pozornosti radnicima u Kini.

Cook je pak obećao da će svoje poslovanje u Kini provoditi iskreno i poštujući kineske zakone. Naime, Apple je u dugotrajnoj zavadi s kineskom tvrtkom Proview zbog imena iPada, a nakon optužbi za nepravilnosti u poslovanju provjerava radnička prava kod svojih kooperanata, piše Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • sspavlovic734 29.03.2012.

    e da,radnici se ubijaju od posla i za njihova prava se nitko ne bori,

Komentiraj...
Vidi sve komentare