To je to što me zanima!

'Kineski Apple' proslavio peti rođendan akcijama i rekordom

Treći najveći proizvođač mobitela i najvrijedniji startup na svijetu proslavio je petu godišnjicu 'festivalom' za fanove i rekordom za najviše prodanih uređaja u danu
Vidi originalni članak

Kineski Beijing Xiaomi Technology Co Ltd poznat po svojim pristupačnim high-end pametnim telefonima Mi-serije, ali i elektronici široke potrošnje u Aziji, krenuo je ovih dana i u osvajanje Indije gdje je uz obilježavanje pete godišnjice Mi Fan Festivalom proširio svoju distribucijsku mrežu s Flipkarta na Amazon i Snapdeal. 

Tijekom cijelog dana organizirane su nagradne igre, odobravani su popusti i do 30 dolara na najpopularnije modele, poput vrućeg Xiaomi Mi4, a uz narudžbe za Redmi Note 4G besplatno su dolazile slušalice i prijenosne baterije od 5200mAh.

Rezultat je bio impresivan, u samo 38 sekundi rasprodana je cijela Mi serija mobitela za ovu prigodu, a do kraja dana 2 milijuna uređaja čime je postavljen Guinnessov rekord za najviše prodanih uređaja na jednoj online platformi.

Ovom prilikom Xiaomi je tržištu predstavio i svoj najjeftiniji pametni telefon do sada, Redmi 2A pojednostavljenu verziju popularnog Redmi 2  modela koji će se moći kupiti za 90-ak eura. 

Kako mobiteli 'kineskog Applea' nisu službeno dostupni na američkom i europskom tržištu, zainteresirani se mogu snaći za sada jedino istraživanjem europskih skladišta azijskih dobavljača.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • baky126 13.04.2015.

    INNOS D6000 Qualcomm Snapdragon 615 Octa Core Android 5.0 Smartphone 3GB Ram 32GB Rom 5.2 Inch FHD Gorilla Glass Screen 4G LTE Dark Blue i baterija 6000mAh Battery za 239$

  • baky126 13.04.2015.

    sad je dosa ASUS Zenfone 2 Intel Z3560 Quad Core 1.8GHz ZenUI Android 5.0 Smartphone 4GB Rama za 320 dolara ma koji samsung

  • 10.04.2015.

    Zašto vi nikad nemate važne informacije? Od cijelog vašeg članka je važnija informacija da je kompanija Xiaomi prihvatila za valutu plaćanja kriptovalutu. Ne Bitcoin nego novu britansku valutu LEOcoin koja ima dosta velike globalne ambicije, za nju je zainteresirana čak i vlada UK jer bi htjeli biti velesila u području kriptovaluta... Istražite malo, neću vam sve otkriti, novinarčići :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare