To je to što me zanima!

Kinezima platio da rade njegov posao, on surfao po YouTubeu

Američki programer došao je na outsourcing ideju. Dok su Kinezi odrađivali njegov posao za petinu plaće, on je surfao po eBayu, Redditu i gledao filmiće s mačkama
Vidi originalni članak

Radnik jedne američke tvrtke dobio je otkaz nakon što je otkriveno da je angažirao kinesku tvrtku da radi njegov posao za samo petinu njegove plaće, piše BBC. Dosjetljivi developer, star između 40 i 50 godina, za to je vrijeme svoje "radne" sate trošio na surfanje po eBayu i gledanje snimki s mačkama na YouTubeu.

Ovaj "outsourcing" možda djeluje kao genijalan plan, no sve je palo u vodu kad su za nj doznali poslodavci. Uprava neimenovane tvrtke angažirala je telekomunikacijsku tvrtku Verizon da napravi istraživanje nakon što su posumnjali da im je netko "provalio" u sustav. Detaljnom istragom na računalu zaposlenika otkrivene su stotine PDF-ova s računima tvrtke iz Shenyanga.

Zaposlenik kojeg opisuju kao tihog, ali talentiranog, trošio je manje od petine svoje plaće od nekoliko stotina tisuća dolara na godinu na kinesku tvrtku koja je obavljala njegov posao, otkriva Andrew Valentine iz Verizona. Poslodavcima se baš i nije svidjela inicijativa zaposlenika pa su mu dali otkaz.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • EnesImsirovic 18.01.2013.

    Pametan xD !

  • WOMANIZER 17.01.2013.

    koji maher! da mogu dao bih mu + za ideju koja je uspjela! samo što je stvarno očajno da je takav čovjek imao posao, vjerojatno dobro plaćen!

  • user_240254 17.01.2013.

    mogli bi i nasi u saboru unajmit neki kineski sabor da radi za njh dok su u remetincu

Komentiraj...
Vidi sve komentare